

Arme riddere med appelsinkrem
Når den stakkarslige restematen blir festdessert.
Ingredienser:
- 2 desiliter soyamelk
- 2 teskjeer eplesidereddik
- 1 teskje bakepulver
- 0,5 desiliter sukker
- 1 banan, helst godt moden
- 4 skiver av daggammelt brød
- Vegansk margarin eller olje til steking
Appelsinkrem:
- 1 appelsin
- 150 gram melkefri yoghurt – naturell eller med vaniljesmak
- 1 spiseskje melis
Til servering:
- Bær eller syltetøy
Framgangsmåte:
Visp sammen soyamelk og eddik i en bolle. La det stå et par minutter før du rører i bakepulver og sukker.
Skjær bananen i tynne skiver og ha i. Mos skivene forsiktig med en gaffel. Det gjør ingenting om det er litt klumper i røren.
Ha skivene i røren, og vend på dem sånn at alt blir dekket. La det stå i 5-10 minutter og trekke.
Varm opp margarin eller olje til medium/høy varme i en stekepanne. Legg i skivene og stek de gylne på begge sider (3-4 minutter på hver side).
Appelsinkrem:
Riv appelsinskallet (du trenger nok ikke alt, riv til du har en god spiseskje. Rør sammen med yoghurten og melisen, press eventuelt i en spiseskje appelsinsaft også (om ikke yoghurten er for tyntflytende.
Servering:
Server arme riddere varme eller lune med bær og appelsinkremen.

FLERE OPPSKRIFTER TIL BRUNSJ FINNER DU HER.
Hei, kan man bruke en annen plantemelk istedenfor soya, eller ødelegger det en slags kjemisk reaksjon? Pleier ikke å kjøpe soyamelk pga allergi.
Jeg har aldri prøvd med annen dessverre, men tror det skal fungere godt med f.eks kokosmelk (som er ganske tykk)