

Arme riddere med appelsinkrem
Når den stakkarslige restematen blir festdessert.
Ingredienser:
- 2 desiliter soyamelk
- 2 teskjeer eplesidereddik
- 1 teskje bakepulver
- 0,5 desiliter sukker
- 1 banan, helst godt moden
- 4 skiver av daggammelt brød
- Vegansk margarin eller olje til steking
Appelsinkrem:
- 1 appelsin
- 150 gram melkefri yoghurt – naturell eller med vaniljesmak
- 1 spiseskje melis
Til servering:
- Bær eller syltetøy
Framgangsmåte:
Visp sammen soyamelk og eddik i en bolle. La det stå et par minutter før du rører i bakepulver og sukker.
Skjær bananen i tynne skiver og ha i. Mos skivene forsiktig med en gaffel. Det gjør ingenting om det er litt klumper i røren.
Ha skivene i røren, og vend på dem sånn at alt blir dekket. La det stå i 5-10 minutter og trekke.
Varm opp margarin eller olje til medium/høy varme i en stekepanne. Legg i skivene og stek de gylne på begge sider (3-4 minutter på hver side).
Appelsinkrem:
Riv appelsinskallet (du trenger nok ikke alt, riv til du har en god spiseskje. Rør sammen med yoghurten og melisen, press eventuelt i en spiseskje appelsinsaft også (om ikke yoghurten er for tyntflytende.
Servering:
Server arme riddere varme eller lune med bær og appelsinkremen.

Hei, kan man bruke en annen plantemelk istedenfor soya, eller ødelegger det en slags kjemisk reaksjon? Pleier ikke å kjøpe soyamelk pga allergi.
Jeg har aldri prøvd med annen dessverre, men tror det skal fungere godt med f.eks kokosmelk (som er ganske tykk)