veganske arme riddere oppskrift

Arme riddere med appelsinkrem

Når den stakkarslige restematen blir festdessert. 

Ingredienser:

  • 2 desiliter soyamelk
  • 2 teskjeer eplesidereddik
  • 1 teskje bakepulver
  • 0,5 desiliter sukker
  • 1 banan, helst godt moden
  • 4 skiver av daggammelt brød
  • Vegansk margarin eller olje til steking

Appelsinkrem:

  • 1 appelsin
  • 150 gram melkefri yoghurt – naturell eller med vaniljesmak
  • 1 spiseskje melis

Til servering:

  • Bær eller syltetøy

Framgangsmåte: 

Visp sammen soyamelk og eddik i en bolle. La det stå et par minutter før du rører i bakepulver og sukker.

Skjær bananen i tynne skiver og ha i. Mos skivene forsiktig med en gaffel. Det gjør ingenting om det er litt klumper i røren.

Ha skivene i røren, og vend på dem sånn at alt blir dekket. La det stå i 5-10 minutter og trekke.

Varm opp margarin eller olje til medium/høy varme i en stekepanne. Legg i skivene og stek de gylne på begge sider (3-4 minutter på hver side).

Appelsinkrem:

Riv appelsinskallet (du trenger nok ikke alt, riv til du har en god spiseskje. Rør sammen med yoghurten og melisen, press eventuelt i en spiseskje appelsinsaft også (om ikke yoghurten er for tyntflytende.

Servering:

Server arme riddere varme eller lune med bær og appelsinkremen.

veganske arme riddere uten egg1

FLERE OPPSKRIFTER TIL BRUNSJ FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *