

Puylinsestuing
Luksuslinsestuing med verdens beste linser og masse krydder fra Midtøsten. Ja, og med peanøttsmør.
Linsestuing er sunt, godt og ganske rimelig! Servér med ris for eksempel, og kanskje pitabrød? Eller sett på bordet til brunsj sammen med andre varm- og kaldretter.
Ingredienser til to porsjoner:
- 200 gram puylinser (eventuelt andre linser)
- 1 kinesisk hvitløk
- 4 tomater
- 1 sjalottløk
- 2 spiseskjeer olivenolje
- 2 teskjeer spisskummen
- 1 teskje paprikapulver
- 3 desiliter vann
- 3-4 kvaster koriander
- 2 spiseskjeer peanøttsmør
- 0,5 sitron
- Salt og pepper
Framgangsmåte:
Skyll linsene i kaldt vann. Finhakk hvitløk, skjær tomatene i terninger. Grovhakk sjalottløk.
Varm opp oljen til medium varme i en gryte. Ha i hvitløk, sjalottløk og spisskummen og la det surre i noen minutter. Ha i paprikapulver, tomater og linser, la det surre noen minutter til. Hell på vann og la det koke opp. Ha på lokk og la det småkoke til linsene er møre, spe eventuelt med litt mer vann om det blir for tynt.
Grovhakk korianderen og ha mesteparten i (spar eventuelt litt til pynting bare). Ha i peanøttsmør og kjør det hele raskt med en stavmikser slik at du får en veldig grov linsestuing. Smak til med sitronsaft, salt og pepper. Servér linsestuingen rykende varm med resten av korianderen – og eventuelt litt mer olivenolje på toppen.

Hei! Tenker å lage denne til uka, ser nydelig ut. Lurte på om det går an å bruke tomater på boks i steden for ferske?
Javisst, det går helt fint 🙂