vegansk blomkålsuppe oppskrift

Marokkansk blomkålsuppe

Ny variant på den trygge blomkålsuppen med blant annet rista pistasjnøtter, ingefær og spisskummen. 

Denne suppen lagte vi første gang på et matkurs jeg hadde i Stavanger. Det var en gjeng fra et oljeselskap som var på teambuilding, og to av mennene fikk denne i oppgave. De var skeptiske. Hadde ingen tro på at dette skulle bli bra. Da de glemte nøttene bittelitt i ovnen så det luktet brent på hele kjøkkenet ble de enda mer pessimistiske, men de ga ikke opp og fullførte oppskriften.

Om det ble godt? Så sykt godt! Alle var overraska og kjempefornøyde, og mange fikk en ny oppskrift de skulle rett hjem og prøve ut på resten av familien.

Ingredienser til fire porsjoner:

 • 1,5 desiliter pistasjnøtter
 • 2 gulrøtter
 • 2 sjalottløk
 • 1 kinesisk hvitløk
 • 1 centimeter ingefær
 • 2 epler
 • 1 blomkål
 • Olje til steking
 • 2 spiseskjeer spisskummen
 • 1 teskje kanel
 • 1 teskje paprikapulver
 • 5 desiliter vann + buljongterning
 • Salt og pepper
 • Koriander

Framgangsmåte:

Forvarm stekeovnen til 200 grader. Kle et stekebrett med bakepapir. Fordel nøttene utover brettet og bak i 5-7 minutter. Nøttene skal bare ristes, ikke brennes, så følg godt med.

Ha nesten alle nøttene over i en liten gryte. Hell på vann slik at det dekker nøttene med noen centimeter og la det koke opp. La det småkoke til nøttene begynner å mykne, dette tar cirka en halvtime. Pass på at det ikke koker tørt, ha i litt ekstra vann om du er i tvil.

Skjær gulrøtter i mindre biter. Grovhakk sjalottløk, hvitløk og ingefær. Skjær eplene i terninger og del blomkål i buketter. Varm opp olje til medium varme i en gryte. Ha i sjalottløk, hvitløk, ingefær, spisskummen, kanel og paprikapulver. La det surre i et par minutter. Ha i gulrøtter, epler og blomkål, vend alt sammen. Hell på grønnsakskraften og la det koke opp.

La det småkoke under lokk til alle grønnsakene er møre, det tar cirka 20 minutter.

Kjør nøttene til kremet konsistens i en food processor. Ha i innholdet fra gryten og kjør forsiktig til en jevn suppe (pass på at du ikke brenner deg). Smak til med salt og pepper. Spe eventuelt med litt vann om du synes det blir for tykt (men suppen skal være ganske tykk).

Grovhakk koriander.

Server suppen rykende varm, topp med pistasjnøtter og koriander.

marokkansk blomkålsuppe1

FLERE OPPSKRIFTER PÅ VEGANSK BLOMKÅLSUPPE FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *