vegansk enchiladasaus oppsrkift

Enchiladasaus

Hjemmelaget er best! Denne kan du bruke til både enchiladas, som dip til tortillachips og som saus til andre meksikanske retter. 

Enchiladasaus3

Ingredienser:

  • 0,5 desiliter matolje
  • 2 spiseskjeer chilipulver
  • 1 spiseskje spisskummen
  • 1 spiseskje hvitløkspulver
  • 1 teskje løkpulver
  • 1 teskje salt
  • 2 spiseskjeer hvetemel
  • 2 desiliter vann med buljongpulver
  • 1 boks hermetiske tomater

 

Framgangsmåte:

Varm opp oljen til medium varme i en gryte. Ha i chilipulver, spisskummen, hvitløkspulver, løkpulver og salt, og surr det i et par minutter. Rør inn hvetemel. Spe med vann med buljongpulver mens du visper, rør til slutt inn hermetiske tomater. La sausen småkoke i cirka ti minutter, smak eventuelt til med mer salt og krydder.

Enchiladasaus1

Sausen kan serveres som den er til meksikansk mat, den kan brukes som dip til tortillachips, eller såklart til enchiladas. oppbevares i lukket glass i kjøleskap om du ikke bruker den med en gang.

Enchiladasaus2

Ved bruk i enchiladas: Fyll hvetetortillas med det du måtte ønske (bønnestuing eller stekte grønnsaker er bra), legg de utover en ildfast form, topp med enchiladasaus og stek på 200 grader i cirka 20 minutter.

Enchiladasaus4

FLERE MEKSIKANSKE OPPSKRIFTER FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *