

Pannestekte søtpotetbrød
Nydelige brød som passer flott som både middagstilbehør og som minipizzabunn.
Tenk texmex-alternativ til indiske naan. Kjempegode med spicy supper, f.eks maissuppe eller tortillasuppe, like gode med chili sin carne eller jambalaya. Duger også som pizzabunn, i alle fall om det er en veldig liten pizza du hadde tenkt deg.

Ingredienser til 16 brød:
- 2 søtpoteter
- 2,5 desiliter soyamelk (helst usøtet)
- 1 pakke tørrgjær
- 0,5 desiliter olje
- 12-15 desiliter hvetemel
- 1 spiseskje sukker
- 1 spiseskje salt
Framgangsmåte:
Skrell søtpotetene og skjær de i terninger. Kok de møre. Sil av vannet.
Varm soyamelken opp til fingertemperatur. Ha den i en stor bolle, tilsett tørrgjær. La det stå noen minutter slik at du ser at gjæren reagerer. Tilsett olje, hvetemel, sukker, salt og søtpotetterningene og elt det hele godt sammen (bruk kjøkkenmaskin med eltekrok om du har).
Dekk bollen til med et rent kjøkkenhåndkle og la deigen heve i cirka 45 minutter.
Ha deigen over på kjøkkenbenken og elt den let sammen. Skjær den i 16 like store emner. Kjevle disse ut så tynt du klarer (brødene eser opp under steking).

Varm opp olje til høy varme i en panne.
Stek brødene til de er gylne på hver side, dette går ganske kjapt og brødene “bobler” opp litt under steking så følg godt med så de ikke brenner seg.

Smaker best varme eller lune. Disse fungerer også supert som mini-pizzabunner.

Hei! har veldig lyst til å prøve disse 🙂 hvordan blir de vis du fryser de? alt smaker selvfølgelig best ferskt
Aldri prøvd å fryse disse! Men vil anta det går veldig fint 🙂
Hvor mange gram søtpotet er brukt? Jeg synes det er vanskelig å vite hvor stor en vanlig søtpotet skal være.
Off jeg aner ikke, dessverre. Kanskje 200 eller 300.
Hei! Jeg lurte på dersom man ikke kan ha vanlig hvetemel(glutenallergi), kan man bytte det ut med speltmel?
Det TROR jeg skal gå veldig bra. Har gode erfaringer med speltmel 🙂
Hei Mari Hult. Eg hadde noen søtpoteter til overs som eg ikke viste hva eg kunne bruke til. Søkte på Google, og fant dine oppskrift på gjærbakst av søtpotet. I din oppskrift så sto de soyamelk. Men eg brukte laktosefri h-melk. Eg er kjempe fornøyd med resultatet. Dei blei godt likt, siden eg har to kresne barn . Også vil eg også seie, at eg har snudd om på kostholdet etter at eg har begynt å trene. Tusen takk
Utrolig hyggelig å høre! Tusen takk for kommentar 🙂 Trening er kjempekjekt, sååå glad det virker som det er bra for deg også 🙂