

Maissuppe texmex
Kremet, tykk og bittelitt spicy suppe av mais og søtpotet, herlig både som forrett og hovedrett. Og ja, den er uten gluten.
Ingredienser til åtte porsjoner som forrett eller fire porsjoner som hovedrett:
- 2 søtpoteter
- 2 bokser mais
- 2 spiseskjeer tahini
- 2 sjalottløk
- 2 kinesisk hvitløk
- 1 rød chili
- Olje til steking
- 0,5 spiseskje sennepsfrø
- 0,5 spiseskje fenikkelfrø
- 3 spiseskjeer næringsgjær (kan sløyfes)
- 1 spiseskje lønnesirup
- Cirka fem desiliter grønnsakskraft (eller vann med buljongterning)
- Salt og pepper
- 1 avokado
- Tortillachips
Framgangsmåte:
Skrell søtpotetene og skjær de i terninger. Kok de i godt med vann til de er møre. Sil av vannet.
Sil laken ut av maisboksene. Ha søtpoteter, mais og tahini i en food processor og kjør til du har en ganske jevn masse.
Finhakk sjalottløk, hvitløk og chili.
Varm opp olje til medium varme i en gryte. Ha i sjalottløk, hvitløk og chili og la det surre i et par minutter. Ha i sennepsfrø og fenikkelfrø og surr i et par minutter til. Ha i næringsgjær, lønnesirup og søtpotetblandingen og bland det hele godt sammen.
Spe med grønnsakskraft til du får ønsket konsistens på suppen din (kanskje du trener litt mer enn oppgitt mengde her også), la den småkoke i 4-5 minutter. Smak til med litt salt og pepper.

Skjær avokado i terninger. Server suppen med avokado og tortillachips.

Hvor kjøper du tahini? 🙂
Jeg pleier å gå på asiatiske dagligvarebutikker 🙂 Men det selges på helsekost også, og i godt assorterte dagligvarebutikker (se i nærheten av peanøttsmøret)