vegansk blåbærkake oppskrift

Blåbærkake

Saftig frukt- og bærkake som alle liker. 

Når vi skal erstatte egg i kaker så er det flere måter å gå fram. En av mine favoritter er å bruke eplemos. Det gir god smak, gjør kaken saftig og binder den sammen.

Eplemos lager vi med å skjære epler i terninger som vi koker med bittelitt vann nederst i gryten til det hele blir mykt. Ferdigkjøpt eplesyltetøy duger også.

Ingredienser:

  • 6 desiliter hvetemel
  • 2,5 desiliter sukker
  • 1 spiseskje bakepulver
  • 0,5 teskje salt
  • 1 sitron
  • 3 desiliter soyamelk
  • 1 desiliter eplemos
  • 1 desiliter rapsolje
  • 3 desiliter blåbær
  • Eventuelt litt melis til pynting

Framgangsmåte:

Forvarm stekeovnen til 175 grader. Smør og melk eller kle en kakeform med bakepapir.

Sikt opp hvetemel, sukker, bakepulver og salt i en bolle, rør det litt sammen.

Riv sitronskallet og press saften ut i en mindre bolle. Ha i soyamelk og la det stå i et par minutter slik at det tykner litt. Rør inn sitronskall, eplemos og rapsolje.

Hell det våte over i det tørre og visp røren raskt og kraftig sammen. Vend inn blåbærene og hell røren over i formen.

Bak i 45-60 minutter.

blåbærkake1

Avkjøl og sikt eventuelt litt melis over før servering.

blåbærkake2

FLERE OPPSKRIFTER MED BLÅBÆR FINNER DU HER. 

8 Comments

  1. Går det an å bruke annen plantemelk?

    1. Mari Hult

      Jada, ingen problem det 🙂

  2. Kan du forklare hvordan du går frem med å lage eplemosten ? Hvor mange epler , skal vannet siles av…? Osv 🙂
    Vil det gi eplesmak til kaken? Hva kan jeg bruke evnt utenom eplemos? 🙂

    1. Og hva er målene på formen du har brukt her ?:)

      1. Mari Hult

        Den er cirka 20*30 cm 🙂 En stor form

    2. Mari Hult

      Jeg pleier å skjære epler i terninger og koke med bittelitt vann nederst i gryten 🙂 Setter litt frisk smak på kaken, men du kjenner ikke at det er eplesmak utover det.

  3. Hvordan tror du det går å bruke glutenfritt mel i denne? 🙂

    1. Mari Hult

      Det tror jeg kommer til å gå veldig bra 🙂 Forstår at den lyse blandingen fra Toro er veldig god 🙂

Leave a Reply to Rebecca Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *