

Blåbærkake
Saftig frukt- og bærkake som alle liker.
Når vi skal erstatte egg i kaker så er det flere måter å gå fram. En av mine favoritter er å bruke eplemos. Det gir god smak, gjør kaken saftig og binder den sammen.
Eplemos lager vi med å skjære epler i terninger som vi koker med bittelitt vann nederst i gryten til det hele blir mykt. Ferdigkjøpt eplesyltetøy duger også.
Ingredienser:
- 6 desiliter hvetemel
- 2,5 desiliter sukker
- 1 spiseskje bakepulver
- 0,5 teskje salt
- 1 sitron
- 3 desiliter soyamelk
- 1 desiliter eplemos
- 1 desiliter rapsolje
- 3 desiliter blåbær
- Eventuelt litt melis til pynting
Framgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 175 grader. Smør og melk eller kle en kakeform med bakepapir.
Sikt opp hvetemel, sukker, bakepulver og salt i en bolle, rør det litt sammen.
Riv sitronskallet og press saften ut i en mindre bolle. Ha i soyamelk og la det stå i et par minutter slik at det tykner litt. Rør inn sitronskall, eplemos og rapsolje.
Hell det våte over i det tørre og visp røren raskt og kraftig sammen. Vend inn blåbærene og hell røren over i formen.
Bak i 45-60 minutter.

Avkjøl og sikt eventuelt litt melis over før servering.

Går det an å bruke annen plantemelk?
Jada, ingen problem det 🙂
Kan du forklare hvordan du går frem med å lage eplemosten ? Hvor mange epler , skal vannet siles av…? Osv 🙂
Vil det gi eplesmak til kaken? Hva kan jeg bruke evnt utenom eplemos? 🙂
Og hva er målene på formen du har brukt her ?:)
Den er cirka 20*30 cm 🙂 En stor form
Jeg pleier å skjære epler i terninger og koke med bittelitt vann nederst i gryten 🙂 Setter litt frisk smak på kaken, men du kjenner ikke at det er eplesmak utover det.
Hvordan tror du det går å bruke glutenfritt mel i denne? 🙂
Det tror jeg kommer til å gå veldig bra 🙂 Forstår at den lyse blandingen fra Toro er veldig god 🙂