veganske meksikanske brunsjpoteter oppskrift

Meksikanske brunsjpoteter

Spicy poteter, passer både til frokost, lunsj, middag og såklart brunsj. 

Ingredienser til 4 porsjoner:

  • 800 gram poteter
  • 1 sjalottløk
  • 1 kinesisk hvitløk
  • 1 jalapeños
  • 1 rød paprika
  • 1 grønn paprika
  • 1 boks hermetisk mais
  • Olje til steking
  • 1 teskje ancho-, chipotle- eller vanlig chilipulver
  • 1 teskje paprikapulver
  • Salt
  • 1 avokado
  • 1 lime
  • Koriander

Framgangsmåte:

Skrell potetene og skjær de i terninger. Kok opp godt med vann i en gryte. Kok potetene til de er møre. Sil av vannet og hell kaldt vann på potetene slik at kokeprosessen stopper.

Du kan også bake potetene her, det smaker bedre men tar litt lengre tid.

Finhakk sjalottløk, hvitløk og jalapeños. Skjær paprika i terninger.  Hell laken av maisen.

Varm opp olje til medium/høy varme i en stekepanne. Ha først i sjalottløk, hvitløk, jalapeños, chilipulver og paprikapulver, la det surre i noen minutter. Tilsett paprikaterninger, stek noen minutter til.

meksikanske poteter1

Vend til slutt inn mais og poteter, stek under jevnlig vending til de får brune kanter. Smak til med salt.

meksikanske poteter2

Skjær avokado terninger, lime i båter. Grovhakk koriander. Servér potetretten rykende varm, topp med avokado, lime og koriander.

meksikanske poteter3

FLERE MEKSIKANSKE OPPSKRIFTER FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *