vegansk thaicurry oppskrift

Superrask thaicurry

Sunt, godt og næringsrikt – på bare 20 minutter. 

Nå når jeg har startet å lage veganske matkasser for Nettmat så har jeg lært meg den brutale sannhet at folk vanligvis ikke kan ta seg så lang tid på å lage middag. For meg som ikke har andre enn katten å mate så er det gjerne sånn at jeg tar meg et knekkebrød når middagslagingen starter, slik at jeg ikke skal sulte ihjel de 3-4-5 timene det tar. Det viser seg at vanlige folk ikke har den luksusen. Så, jeg har måttet lære meg triks for å få litt gang på det, og denne oppskriften er virkelig ett eksempel på det. Ikke bare lagte jeg den på 20 minutter, jeg rakk også en del innlegg på snapstoryen min (følger du @vegetarbloggen på Snapchat forresten?).

Det som tar lengst tid her er å koke risen. Jeg bare nevner det. For denne retten lager seg selv.

Her kan du godt bruke ferdigkjøpt currypaste (så lenge den ikke er full av e-stoffer), hvis ikke kan du lage selv (men da tar retten lenger tid).

Ingredienser til fire porsjoner: 

 • 1 kinesisk hvitløk
 • 1 sjalottløk
 • 1 centimeter ingefær (kan sløyfes)
 • 3 gulrøtter
 • 1 brokkoli
 • 100 gram aspargesbønner
 • 150 gram spinat
 • 1 vårløk
 • Noen kvaster koriander
 • 2 spiseskjeer olje til steking
 • 3 spiseskjeer grønn currypaste
 • 1 boks kokosmelk
 • 2 spiseskjeer soyasaus
 • 1 lime
 • 4 desiliter vann med grønnsaksbuljongpulver eller -terning
 • 1 desiliter røde linser
 • Eventuelt 1 teskje sukker eller annen søtning
 • Ris til servering

Framgangsmåte: 

Finhakk hvitløk, sjalottløk og ingefær.

Skrell gulrøttene og skjær de i ringer. Skjær brokkolien i buketter. Snitt aspargesbønnene på tvers (skjær gjerne av de harde tuppene mens du er i gang), grovhakk spinaten, skjær vårløk i ringer og hakk koriander.

Varm opp oljen til medium/høy varme i en panne eller gryte. Ha i hvitløk, sjalottløk, ingefær og grønn currypaste og fres det i noen minutter. Vend litt på blandingen underveis. Ha i gulrøtter og brokkoli og vend det hele sammen.

Hell på kokosmelk, soyasaus og limesaft og la det hele koke opp. Hell på vann med grønnsaksbuljongpulver, aspargesbønner og linser, og la det hele koke til linsene er møre, dette går kjapt. Rør inn spinaten.

Rask grønn curry2

Smak eventuelt til med en teskje sukker.

Servér rykende varmt med ris til, dryss vårløk og koriander på toppen.

Rask grønn curry3

FLERE THAILANDSKE OPPSKRIFTER FINNER DU HER. 

2 Comments

 1. Curry er super godt og super greit å lage i en fei.
  Retten din ser veldig god ut og den skal jeg prøve – takk som deler. 🙂

  Jeg ladge en rask curry her forleden selv, men med torsk.
  Bytt ut torsken med blomkål så får du her en god vegetar rett.
  http://www.thenorwegianhausfrau.com/project/quick-trout-curry/

  1. Mari Hult

   Åh, utrolig kor mye som kan bli vegetarisk med litt justeringer. Takk for tips!!

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *