vegansk grønnkålpesto oppskrift

Grønnkålpesto

Herlig til crostini og brødskiven, som salatdressing, på pizza, pasta… jepp, denne grønnkålpestoen er veldig anvendelig. 

Grønnkål er en fantastisk grønnsak! Så god, så sunn, så mange bruksområder! Her kombinerer vi den med litt italienske smaker og lager pesto.

grønnkålpesto1

Ingredienser:

  • 1 desiliter pinjekjerner
  • Noen blader grønnkål (ca 400 gram)
  • 3 spiseskjeer olivenolje
  • 1 hvitløksfedd
  • 1 sitron
  • Noen kvaster persille
  • Salt og pepper

Framgangsmåte:

Rist pinjekjernene raskt i en tørr panne på høy varme.

Vask grønnkål og skjær den i mindre biter. Kast de hardeste bitene fra stilken.

Ha pinjekjerner, grønnkål, olivenolje, hvitløk, saft fra sitronen (smak deg gjerne fram her), persille og salt og pepper i en food processor og kjør til du har en helt jevn masse. Smak eventuelt til med mer sitronsaft, salt og pepper.

grønnkålpesto2

FLERE OPPSKRIFTER MED GRØNNKÅL FINNER DU HER. 

2 Comments

  1. Skriver under på at denne er veldig god.
    Del, del! 🙂

    1. Mari Hult

      Takk for det <3

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *