

Sjokolademoussekake med kirsebær
En skikkelig festkake med tre smakfulle lag.
Veganske kaker er en fest å bake! Det er virkelig bare fantasien som setter grenser, selv om vi skal klare oss helt uten melk og egg.
Her har vi en nesten litt sprø kake i bunn, over den kirsebærsyltetøy, før det øverste laget av masse sjokolademousse legges på. Kjempegodt!
Bildene ble ikke noe bra, det var travelt og mørkt, men siden kaken fikk så mye skryt så kommer oppskriften likevel.
Ingredienser:
- 1 desiliter soyamelk
- 2 teskjeer eplecidereddik
- 1 desiliter solsikkeolje
- 2 desiliter sukker
- 2,5 desiliter hvetemel
- 0,5 teskje natron
- 1 teskje vaniljesukker
- 0,5 teskje salt
- 1oo gram vegansk sjokolade – gjerne knapper
Sjokolademousse og montering:
- 200 gram melkefri sjokolade
- 1 pakke plantekrem til visping, gjerne soya eller havre (her har jeg brukt soya)
- Eventuelt litt søtning
- 2 desiliter kirsebærsyltetøy
Framgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 180 grader. Smør og mel en springform med diameter på 20-24 centimeter, eventuelt kle den med bakepapir.
Visp sammen soyamelk og eddik i en liten bolle. La det stå i et par minutter, ha deretter i olje og sukker.
I en større bolle siler du hvetemel, natron, vaniljesukker og salt. Visp raskt i de våte ingrediensene.
Finhakk sjokoladen (hvis du ikke bruker sjokoladeknapper) og vend denne forsiktig inn til slutt.
Ha røren over i formen, glatt den til på toppen.
Stek i cirka 25 minutter. Avkjøl kaken før montering.

Sjokolademousse og montering:
Smelt sjokoladen i vannbad. Visp kremen helt stiv. Vend inn sjokoladen forsiktig, smak eventuelt til med litt søtning.
Smør kirsebærsyltetøyet ut over kakebunnen.

Fordel sjokolademoussen over.

Avkjøl fram til servering.
Er så dårlig på å kommentere på blogger, men nå må jeg bare få skrevet dette ned: Du er så inspirerende. Jeg og mannen min startet et hverdagsveggis prosjekt for å bli grønnere i kosten og da var bloggen din amazeballs! 🙂
Ville bare si det mens jeg husket det 🙂
Åh, tusen tusen takk for det!!! 🙂 🙂 🙂