vegansk taco oppskrift

Soppfajitas med bønnestuing

Nydelig meksikansk spesialitet med sopp, bønnestuing, guacamole og masse koriander. 

Ingredienser:

  • 200 gram shitakesopp
  • 0,5 kinesisk hvitløk
  • 1 sjalottløk
  • 1 grønn chili
  • Olje til steking
  • 1 teskje spisskummen
  • Salt og pepper
  • Hvetetortillas
  • Bønnestuing
  • Salat
  • Koriander

Guacamole:

  • 2 avokado
  • 1 tomat
  • 0,5 kinesisk hvitløk
  • Salt
  • Lime

Framgangsmåte:

Skjær sopp i terninger. Finhakk hvitløk, sjalottløk og chili.

Varm opp oljen til medium varme i en stekepanne. Ha i sopp, stek til den begynner å bli gyllen. Ha i hvitløk, sjalottløk, chili og spisskummen og la det surre i 4-5 minutter. Smak til med salt og pepper.

Pakk hvetetortillaene inn i aluminiumsfolie. Varm noen minutter i stekeovn eller mikrobølgeovn.

Server hvetetortillas med sopp, bønnestuing, salat, koriander og guacamole (oppskrift under).

matkurs2

Guacamole:

Grav ut fruktkjøttet fra avokadoen og ha en i en bolle. Skjær tomaten i terninger, finhakk hvitløk. Rør sammen med avokadoen, ikke mos det for mye – det skal være litt tekstur her.

Smak til med salt og limesaft.

FLERE MEKSIKANSKE OPPSKRIFTER FINNER DU HER. 

1 Comment

  1. Cecilius

    Altså: vi holdt på å spise oss fordervet. Dette var nydelig! Lagd med din bønnestuing og dine hvetetortillaer, og med sjampinjonger i stedet for shitakesopp.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *