

Soppfajitas med bønnestuing
Nydelig meksikansk spesialitet med sopp, bønnestuing, guacamole og masse koriander.
Ingredienser:
- 200 gram shitakesopp
- 0,5 kinesisk hvitløk
- 1 sjalottløk
- 1 grønn chili
- Olje til steking
- 1 teskje spisskummen
- Salt og pepper
- Hvetetortillas
- Bønnestuing
- Salat
- Koriander
Guacamole:
- 2 avokado
- 1 tomat
- 0,5 kinesisk hvitløk
- Salt
- Lime
Framgangsmåte:
Skjær sopp i terninger. Finhakk hvitløk, sjalottløk og chili.
Varm opp oljen til medium varme i en stekepanne. Ha i sopp, stek til den begynner å bli gyllen. Ha i hvitløk, sjalottløk, chili og spisskummen og la det surre i 4-5 minutter. Smak til med salt og pepper.
Pakk hvetetortillaene inn i aluminiumsfolie. Varm noen minutter i stekeovn eller mikrobølgeovn.
Server hvetetortillas med sopp, bønnestuing, salat, koriander og guacamole (oppskrift under).

Guacamole:
Grav ut fruktkjøttet fra avokadoen og ha en i en bolle. Skjær tomaten i terninger, finhakk hvitløk. Rør sammen med avokadoen, ikke mos det for mye – det skal være litt tekstur her.
Smak til med salt og limesaft.
Altså: vi holdt på å spise oss fordervet. Dette var nydelig! Lagd med din bønnestuing og dine hvetetortillaer, og med sjampinjonger i stedet for shitakesopp.