

Auberginesuppe
Herlig cashew-kremet suppe med tomat, aubergine og hvitløk.
God suppe hver eneste gang? La stekeovnen gjøre jobben.
Ingredienser til 6 porsjoner:
- 2 desiliter cashewnøtter
- 2 auberginer
- 10 tomater
- 1 løk
- 5 hvitløksfedd
- Olivenolje
- Salt og pepper
- 10 desiliter grønnsakskraft (eller vann med buljongpulver)
- 2 spiseskjeer soyasaus
- Frisk oregano og basilikum (eventuelt tørket)
Framgangsmåte:
Bløtlegg cashewnøttene i vann.
Forvarm stekeovnen til 200 grader. Kle et stekebrett med bakepapir.
Skjær aubergine og tomater i terninger. Kast de harde stilkfestene.
Grovhakk løk og hvitløk.
Forde laubergine, tomater, løk og hvitløk utover stekebrettet. Vend inn olivenolje og strø på salt og pepper.
Bak i 20 minutter, auberginen skal være helt mør.
Ha over i en blender. Sil av vannet fra cashewnøttene og ha de i også. Ha i litt av grønnsakskraften og kjør til du har en helt jevn suppe.
Hell over i en gryte, tilsett resten av grønnsakskraften samt soyasaus. La det stå på svak varme fram til servering.
Finhakk urtene og ha i rett før servering.

Denne var kjempegod 🙂
Så hyggelig 🙂 Takk for kommentar!
Tusen takk for deilig oppskrift! Denne suppen var fantastisk! Gikk kjempefort å lage også. Skal definitivt lage denne igjen.
Herlig! Tusen takk for kommentaren 🙂 🙂 Sååå glad du likte suppen!
Denne suppa var noe av det beste jeg har spist! Tusen, tusen takk!
Så kjekt 🙂 🙂 Tusen takk for kommentar!
Har ikke laget vegetarretter før, men etter at jeg ble tipset om bloggen din blir det garantert noen spennende retter 🙂 Startet med denne suppa!
Holder denne oppskriften til fire personer?
Så koselig 🙂 🙂 Tusen takk for fin kommentar! Oppskriften skal holde til fire ja 🙂