vegansk auberginesuppe oppskrift

Auberginesuppe

Herlig cashew-kremet suppe med tomat, aubergine og hvitløk. 

God suppe hver eneste gang? La stekeovnen gjøre jobben.

Ingredienser til 6 porsjoner:

  • 2 desiliter cashewnøtter
  • 2 auberginer
  • 10 tomater
  • 1 løk
  • 5 hvitløksfedd
  • Olivenolje
  • Salt og pepper
  • 10 desiliter grønnsakskraft (eller vann med buljongpulver)
  • 2 spiseskjeer soyasaus
  • Frisk oregano og basilikum (eventuelt tørket)

Framgangsmåte:

Bløtlegg cashewnøttene i vann.

Forvarm stekeovnen til 200 grader. Kle et stekebrett med bakepapir.

Skjær aubergine og tomater i terninger. Kast de harde stilkfestene.

Grovhakk løk og hvitløk.

Forde laubergine, tomater, løk og hvitløk utover stekebrettet. Vend inn olivenolje og strø på salt og pepper.

Bak i 20 minutter, auberginen skal være helt mør.

Ha over i en blender. Sil av vannet fra cashewnøttene og ha de i også. Ha i litt av grønnsakskraften og kjør til du har en helt jevn suppe.

Hell over i en gryte, tilsett resten av grønnsakskraften samt soyasaus. La det stå på svak varme fram til servering.

Finhakk urtene og ha i rett før servering.

auberginesuppe1

FLERE SUPPEOPPSKRIFTER FINNER DU HER. 

8 Comments

  1. Janne Helen

    Denne var kjempegod 🙂

    1. Mari Hult

      Så hyggelig 🙂 Takk for kommentar!

  2. Tusen takk for deilig oppskrift! Denne suppen var fantastisk! Gikk kjempefort å lage også. Skal definitivt lage denne igjen.

    1. Mari Hult

      Herlig! Tusen takk for kommentaren 🙂 🙂 Sååå glad du likte suppen!

  3. Denne suppa var noe av det beste jeg har spist! Tusen, tusen takk!

    1. Mari Hult

      Så kjekt 🙂 🙂 Tusen takk for kommentar!

  4. Har ikke laget vegetarretter før, men etter at jeg ble tipset om bloggen din blir det garantert noen spennende retter 🙂 Startet med denne suppa!
    Holder denne oppskriften til fire personer?

    1. Mari Hult

      Så koselig 🙂 🙂 Tusen takk for fin kommentar! Oppskriften skal holde til fire ja 🙂

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *