veganske sjokoladecupcakes med kirsebær oppskrift

Cherry chocolate cupcakes

Amerikansk dinerfavoritt som passer både til dessert og på kakebordet. 

Cherry chocolate cake er en amerikansk diner-favoritt som vi her lager i cupcakevariant. I bunn har vi en sjokoladekake med kakaonibs og kirsebærøl i (men dette kan fint erstattes av kirsebærsaft), og på toppen en silkemyk kirsebærglasur.

cherry-choc-cupcakes

Jeg er veldig glad i å bruke øl i bakst – det setter litt ny smak (med trykk på litt) på bakverket, i tillegg så hjelper det ofte med å gjøre kakene saftigere.

Tommelfingerregler:

  • Lyst øl i lyse kaker, mørkt øl i mørke kaker
  • Bruk et øl du liker å drikke
  • Den ferdig bakte kaken smaker mer øl enn røren, så er du i tvil om du har i for mye så har du sannsynligvis det
  • Høye nivåer med malt&humle = mindre øl nødvendig i røren for å sette smak
  • I utgangspunktet erstatter jeg halvparten av væsken i en oppskrift med øl, men dette kommer litt an på punktet over
ØL: Kirsebærølet fra Lindheim kan brukes i oppskriften, eller du kan ha i kirsebærsaft.
ØL: Kirsebærølet fra Lindheim kan brukes i oppskriften, eller du kan ha i kirsebærsaft.

Ingredienser til 12 cupcakes: 

  • 1 desiliter soyamelk
  • 1 spiseskje eplesidereddik
  • 1,5 desiliter kirsebærøl (kan erstattes av 1 desiliter soyamelk og 0,5 desiliter u-utvannet kirsebærsaft – i så fall må du vurdere å redusere sukkeret til 1 desiliter også)
  • 0,75 desiliter nøytral olje
  • 2 desiliter sukker
  • 0,5 desiliter kakaopulver
  • 3,5 desiliter hvetemel
  • Litt salt
  • 0,25 teskje natron
  • 0,25 teskje bakepulver
  • 2 spiseskjeer kakaonibs (kan sløyfes)

Kirsebærglasur og pynt: 

  • 200 gram vegansk margarin
  • 3 spiseskjeer kirsebærsyltetøy
  • 3-4 desiliter melis
  • Kakaonibs til pynting (kan sløyfes)

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 175 grader. Kle et muffinsbrett med 12 cupcakeformer.

Visp sammen soyamelk og eplesidereddik i en bolle. Ha det stå noen minutter slik at det tykner en del. Rør inn øl, olje, sukker og kakaopulver.

Ha i hvetemel, salt, natron og bakepulver. Visp det hele sammen raskt og kraftig. Vend inn kakaonibs til slutt.

Fordel røren utover i formene. Stek i 16-18 minutter.

Avkjøl før pynting.

Kirsebærglasur og montering: 

Kjør margarin og syltetøy jevnt med en håndvisp eller i en food processor. Ha i melis – litt etter litt – til du får en fin, smørbar glasur.

Ha glasuren over i en sprøytepose med stor tupp.

Fordel glasuren utover kakene.

Topp eventuelt med kakaonibs.

cherry-choc-cupcakes1cherry-choc-cupcakes1

FLERE OPPSKRIFTER PÅ VEGANSKE CUPCAKES FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *