vegansk fylt sopp oppskrift

Aromasopp med salviekrem

Herlig smårett, og passer supert på buffet med smaker fra middelhavslandene. 

Fylt sopp blir jeg liksom aldri ferdig med! Her har jeg laget en kremete, cashew, vel, cashewkrem, med litt salvie i for smakens skyld. Er du ikke glad i salvie fungerer både basilikum og rosmarin kjempefint også.

Ingredienser:

  • 4 desiliter cashewnøtter
  • 20 aromasopp
  • Litt olje til pensling
  • 1,5 desiliter vann
  • 1 sjalottløk
  • 12 salvieblad
  • 0,5 sitron
  • Litt salt

Framgangsmåte:

Bløtlegg nøttene helst noen timer før bruk.

Forvarm stekeovnen til 200 grader. Kle et stekebrett med bakepapir. Fjern stilken fra soppen, fordel soppen utover stekebrettet. Pensle kantene med litt olje.

Hell vannet av nøttene. Ha nøtter, 1,5 desiliter vann, sjalottløk, salvie, sitronsaft og litt salt i en food processor. Kjør til du har en helt jevn krem.

Fyll kremen i soppene. Bak i 15-20 minutter. Servér!

FLERE OPPSKRIFTER PÅ FYLT SOPP FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *