

Limepudding med bringebær
Ovnsbakt dessert med både syrlige og søte smaker.
Denne puddingen kan du servere som den er, eller bruke som tilbehør til for eksempel eplekake. Vi bruker silketofu for å få puddingkonsistensen, og baker den i ovn så vi ikke trenger å tenke for mye på den (det er MYE lettere å brenne pudding i gryte enn i ovn).
Vi trenger kun limeskallet her, fruktkjøttet kan du for eksempel ha i vannmugga.
Ingredienser til fire porsjoner:
- 3 lime
- 1 eske silketofu
- 2 desiliter kokosmelk
- 0,5 desiliter hvetemel
- 1 desiliter sukker
- Cirka 20 bringebær
- Eventuelt litt melis
Framgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 200 grader. Finn fram en paiform. Størrelsen er ikke så farlig, men det blir lettere å forsyne seg av en relativt liten paiform (20 cm i diameter)
Riv limeskallet. Ha silketofu, kokosmelk, hvetemel og sukker i en food processor og kjør til du har en helt jevn, tykk saus. Rør inn limeskallet. Hell blandingen over i formen, ha til slutt i bringebær.
Sett formen i ovnen og bak i cirka 30 minutter. La den kjøles helt ned. Sikt eventuelt over litt melis før servering.

så utrolig godt ut!! 🙂
Takk for det 🙂 🙂 🙂
Jeg tenker kanskje å bruke rips til denne, tror du det kan passe – eller blir det for syrlig i forhold til lime?
Sammenlignet med lime er vel rips ganske likt når det kommer til syrlighet? Tror det blir godt 🙂