vegansk quinoasalat oppskrift

Proteinbonanza (kikertsalat med korianderdressing)

Marokko-inspirert salat med kikerter, quinoa og søtpotet. 

“Men hvordan får du i deg protein da?”

Rekk opp hånden de som kjenner seg igjen i dette spørsmålet.

Vel, to av de seriøst bra veganske proteinkildene er kikerter og quinoa. Kjempegodt, kjempesunt og med høyt proteininnhold. Her kombinerer vi de i en salat med masse smak fra Marokko, og dette kan du servere både som hovedrett og som tilbehør. Gjør seg kanskje aller best på en buffet.

Ingredienser til 6-8 porsjoner:

  • 3 desiliter tørka kikerter
  • 2 søtpoteter
  • Litt olje til steking
  • 5 desiliter vann
  • Litt salt
  • 2 desiliter quinoa
  • 2 sjalottløk
  • 2 teskjeer malt koriander
  • 2 teskjeer spisskummen
  • 1 teskje kanel

Korianderpesto:

  • 1 bunt koriander
  • 4 spiseskjeer olivenolje
  • 0,5 kinesisk hvitløk
  • 0,5 sitron
  • Litt salt og pepper

Framgangsmåte:

Bløtlegg kikertene i minst 8 timer før bruk. Kok de deretter møre i lettsaltet vann, dette tar cirka tre kvarter (kommer litt an på bløtleggingstiden og størrelsen på kikertene). Sil av vannet og sett til sides.

Forvarm stekeovnen til 200 grader. Kle et stekebrett med bakepapir. Skrell søtpotetene og skjær de i terninger. Fordel disse utover stekebrettet, dryss på litt olje. Bak i ovnen i 20-30 minutter, til de er gjennomstekte.

Kok opp vannet i en gryte. Ha i salt. Skyll quinoaen og ha i. Ha på lokk og la det småkoke i cirka 15 minutter, til alt vannet er absorbert. Sett gryten til sides.

Finhakk sjalottløk. Varm opp litt mer olje i en liten panne. Surr løken med koriander, spisskummen og kanel.

Vend til slutt sammen kikertene, søtpotetterningene, quinoaen og krydderblandingen. Server med korianderpesto (oppskrift under).

Korianderpesto:

Ha koriander, olivenolje, hvitløk og saften fra sitronen i en food processor. Kjør til det er helt jevnt. Smak til med salt og pepper. Ha gjerne i litt chili også om du foretrekker det.

quinoasalat1

FLERE OPPSKRIFTER MED QUINOA FINNER DU HER. 

10 Comments

  1. Tusen takk for flott foredrag og skjønne smaksprøver på Sola bibliotek.
    Er det ok å bruke hermetiske kikerter i denne oppskriften?

    1. Mari Hult

      Tuuusen takk for fine ord!!! 🙂 Bare bruk hermetiske ja, kutt ut bløtlegging og koking bare 🙂

  2. Hvor lenge kan denne stå i kjøleskapet?

    1. Mari Hult

      2-3 dager, så lenge den er godt dekket til.

  3. Cathrine

    Nam, denne skal jeg SÅ lage til uka!

    1. Mari Hult

      Herlig 🙂

  4. Heisann ! Lurer på hvor mange gram ferdigkokte kikerter tilsvarer 3 dl tørkede ?

    1. Mari Hult

      Åh jeg vet ikke helt. De dobles ca i volum, men usikker på vekt. 6 desiliter ferdigkokte i alle fall! Håper det hjelper 🙂

  5. Enkel og god! Jeg blandet den med masse grønne salatblader for en lettere hverdags-middag i farta. Takk for oppskrift!

    1. Mari Hult

      Herlig! Takk for det tipset 🙂

Leave a Reply to Inger Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *