vegansk blomkåltaco oppskrift

Blomkåltaco

Superlettvint taco som du kan spise med verdens beste samvittighet. 

Ovnsbakt blomkål er noe av det beste som finnes. Her lager vi noen kjemperaske hverdagstacoer med bare blomkål og litt salat. Vil du gjøre et større måltid utav det så ha gjerne i en ekstra hvitløkssaus, hjemmelaget salsa eller guacamole. Mais er også godt til, og ris passer ved siden av. Mulighetene er mange!

Ingredienser til to porsjoner: 

  • 1 blomkål
  • 0,5 teskje hvitløkspulver
  • 0,5 teskje løkpulver
  • 1 teskje spisskummen
  • 0,5 teskje chilipulver
  • 0,5 teskje paprikapulver
  • 3 spiseskjeer olje
  • Litt salt
  • Tortillas, salat, avokado og tomater til servering (eller annet tilbehør – se ideer over)

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 225 grader. Kle et stekebrett med bakepapir.

Del blomkålen i buketter. Størrelsen er ikke så viktig – så lenge de er cirka like store. Bruker du tacoskjell kan de med fordel være litt små.

Rør sammen hvitløkspulver, løkpulver, spisskummen, chilipulver, paprikapulver og olje i en bolle. Smak til med salt.

Vend inn blomkålbukettene, fordel de deretter utover stekebrettet. Stek i ovnen i cirka 10 minutter – ta ut brettet og vend på blomkålbukettene, stek i 5-10 minutter til, bukettene skal være gylne og møre.

Varm tortillasene kjapt i stekeovn eller mikrobølgeovn. Snitt salat, skjær avokado og tomater i terninger.

Server blomkålbukettene rykende varme med tilbehøret.

FLERE OPPSKRIFTER PÅ VEGANSK TACO FINNER DU HER. 

4 Comments

    1. Mari Hult

      Takk for det 🙂

  1. Ble kjempegod og så mye sunnere og lettere enn vanlig taco med kjøttdeig rømme og ost!

    1. Mari Hult

      Herlig 🙂

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *