

Lettvint nudelsalat
Smakfullt og ikke minst spicy med brokkoli, gulrot og vårløk.
Denne salaten passer supert som tilbehør til asiatisk mat og til grillmat, og er veldig lettvint å ha i bakhånd om du venter mange gjester. Grønnsakene kan du variere etter smak, både blomkål, squash og paprika passer veldig godt inn her. Legger du til noen kikerter eller bønner får du plutselig et fullverdig måltid.
Dekket til med plast står nudelsalaten fint noen dager i kjøleskap.
Ingredienser til 6-8 porsjoner:
- 1 rød chili
- 2 centimeter ingefær
- 2 spiseskjeer sesamolje
- 6 spiseskjeer soyasaus
- 2 spieskjeer brunt sukker (eventuelt sirup)
- 1 brokkoli
- 1 gulrot
- 2 vårløk
- Koriander
- 225 gram risnudler
- Sesamfrø
Framgangsmåte:
Finhakk chili og ingefær. Bland de sammen med sesamolje, soyasaus og brunt sukker.
Skjær brokkoli i små buketter. Skjær gulrot i tynne, tynne strimler. Skjær vårløk i ringer, grovhakk koriander.
Kok opp godt med vann i en gryte. Kok risnudler, ha brokkolibukettene i de siste to minuttene av koketiden.
Sil av vannet. Ha sausen i gryten, rør inn kokte nudler og brokkoli, samt gulrot og mesteparten av vårløken. Rør til alt er varmt. Ha over på serveringsfat, dryss over resten av vårløken, koriander og sesamfrø til slutt.
