Nå kommer den vegetariske matkassen til Oslo!

Innlegget inneholder egenreklame

Her får du se alle januars menyer – leveres hjem på døra til husstander i Oslo fra den tiende (og i Rogaland som vanlig). 

ENDELIG! Etter flere måneder med planlegging så leveres søndag 10. januar våre første veganske matkasser i Oslo også. Jeg jobber sammen med Nettmat her, jeg lager oppskrifter og de tar seg av alt det praktiske. Etter å ha holdt det gående med “Vegetarkassen” i Rogaland siden oktober så er det nå på tide å utvide.

Her kan du lese Veganerens test av matkassen. 

Matkassen er beregnet for to personer, men porsjonene er nok litt store slik at det skal gå fint for de som har en liten også. De leveres hjem på døra på søndagen, slik at du skal være klar når uken begynner. Det er tre oppskriver i hver kasse med ingredienser. Noen ingredienser er basisvarer – det er slike du selv bør ha i hus (salt, pepper, olje, hvetemel etc). Hver uke kommer det beskjed på mail om hvilke basisvarer som trengs til den neste kassen.

Alle-rettene-22.12.15.KOMP

Oppskriftene i matkassen har jeg prøvd å sette sammen slik at det blir varierte smaker hver uke, jeg finner mye inspirasjon i blant annet det indiske, meksikanske, italienske og thailandske kjøkken. Jeg vil også variere protein- og fettkildene så godt jeg kan, slik at matkassen en uke kan inneholde et utvalg av for eksempel nøtter, linser, bønner, quinoa og kikerter. Jeg bruker ikke noe særlig med veganske “spesialprodukter” slik som soyakjøtt og soyaost. Et mål er også at rettene skal være raske å lage, målet er å ha alle på cirka 30 minutter. Det er ikke alltid vi klarer å holde oss til dette målet, men da får du til gjengjeld en ekstra bra middag.

Her kan du lese om starten på samarbeidet mitt med Nettmat. 

Matkassene må bestilles senest i løpet av mandagen (med levering på søndag). Da starter et abonnent som du kan pause eller stoppe når som helst. På Nettmat.no finner du oversikt over innholdet i de ulike kassene fra uke til uke, men siden det er oppstart tenkte jeg å presentere de tre neste kassene her.

Ps. De 200 første nye kundene i januar får 50% rabatt på den første kassen!

Uke 2: Taco med ananassalsa, Mee Goreng og marokkansk kikertsuppe

Ukemenyen bærer kanskje et visst preg av “comfort food”, men det synes jeg er lov i januar. Kikertsuppen er en spicy proteinbombe, tacoen er sunn nok til å servere på en mandag og kombinasjonen stekte  nudler og peanøtter funker alltid. Får du rester kan du gratinere den i ovnen dagen etterpå.

NEttmatkombi uke 2 2016

Uke 3: Indisk kikertburger med krydrede båtpoteter, thailandsk suppe “laksa” med tofu, nudler og bønnespirer og pasta puttanesca

Burgerne og potetene er kjempegode, men kjekkest av alt denne uken synes jeg er at vi lager vår egen currypaste til thaisuppen. Den pleier jeg selv å servere i en stor gryte midt på bordet, og legge tilbehør i skåler ved siden av, så kan gjestene plukke det de vil og ha i suppen.

Nettmatkombi uke 3 2016

Uke 4: Indisk korma med kikerter, stekte nudler med peanøtter og søtpotetstappe med soppsaus

Den kormaen ble jeg rett og slett veldig fornøyd med! Det er noe mer kikerter, grønne erter og blomkål sammen som bare slår an hver eneste gang! I tillegg har vi også denne uken en del comfort food, men det er nå fortsatt januar…

Nettmatkombi uke 4 2016

2 Comments

  1. Oi! Så kult med vegetar-matkasse!

    1. Mari Hult

      Takk for det 🙂

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *