veganske fløtegratinerte poteter oppkskrift

Potato Dauphinoise

Tynne, tynne potetskiver kokes sakte i hvitløk i en kremet saus.. Dette er det ultimate potettilbehøret til festmiddagen!

Ingredienser til fire porsjoner:

  • 1 pakke havrefløte til matlaging (2,5 desiliter)
  • 5 desiliter vann eller usøtet soyamelk
  • 2,5 desiliter cashewnøtter
  • 1 kinesisk hvitløk
  • 1 spiseskje økologisk grønnsaksbuljongpulver
  • 1 teskje salt
  • Eventuelt litt tørket oregano, rosmarin og/eller timian
  • 1,5 kilo poteter
  • 2 spiseskjeer nøytral olje
  • Nykvernet pepper

Framgangsmåte:

Forvarm stekeovnen til 200 grader. Finn fram en mellomstor/stor ildfast form.

Ha havrefløte, vann, cashewnøtter, hvitløk, buljongpulver, salt og eventuelt litt krydder i en blender og kjør til du har en helt jevn saus.

Skrell potetene og skjær de i tynne skiver. Smør den ildfaste formen inn med litt olje. Legg i potetskivene, hell fløtesausen over.

Kvern pepper over og sett i ovnen, bak i circa en time. Server rykende varmt.

veganske fløtegratinerte poteter1

FLERE OPPSKRIFTER PÅ POTETTILBEHØR FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *