

Potato Dauphinoise
Tynne, tynne potetskiver kokes sakte i hvitløk i en kremet saus.. Dette er det ultimate potettilbehøret til festmiddagen!
Ingredienser til fire porsjoner:
- 1 pakke havrefløte til matlaging (2,5 desiliter)
- 5 desiliter vann eller usøtet soyamelk
- 2,5 desiliter cashewnøtter
- 1 kinesisk hvitløk
- 1 spiseskje økologisk grønnsaksbuljongpulver
- 1 teskje salt
- Eventuelt litt tørket oregano, rosmarin og/eller timian
- 1,5 kilo poteter
- 2 spiseskjeer nøytral olje
- Nykvernet pepper
Framgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 200 grader. Finn fram en mellomstor/stor ildfast form.
Ha havrefløte, vann, cashewnøtter, hvitløk, buljongpulver, salt og eventuelt litt krydder i en blender og kjør til du har en helt jevn saus.
Skrell potetene og skjær de i tynne skiver. Smør den ildfaste formen inn med litt olje. Legg i potetskivene, hell fløtesausen over.
Kvern pepper over og sett i ovnen, bak i circa en time. Server rykende varmt.

Advert
Advert