Tidenes skryteblogg: Her er mine høydepunkter i 2015

For et år! Her får du oppsummeringen både privat og bloggmessig i veldig grove trekk. 

Høsten 2014 tok jeg meg en ekstrajobb som ringevikar ved Rogaland Teater, for jeg var lei av å ikke ha noe å gjøre på kveldene. Desember samme år ble United Influencers (tidligere United Bloggers) lansert, og jeg startet arbeidet med å få bloggen over til dem. Siden det har jeg opplevd et trøkk på meg og bloggen som jeg ikke kan sammenligne med noenting som helst. Jeg hadde aldri i mine villeste fantasier drømt om at så mange var interesserte i det jeg holder på med! Her kommer en oppsummering av det som har skjedd i 2015 i veldig grove trekk.

Januar

Året startet med deltagelse for meg på et herlig arrangement under Klimafestivalen her i Stavanger. Jeg fikk åpne hele festivalen med mitt foredrag om økonomiske og miljømessige fordeler med plantebasert mat, i tillegg hadde jeg stand og solgte klimavennlige kaker (som ble utsolgt etter få timer faktisk). Veldig kjekk start på året, spesielt med tanke på at det var på bursdagen til idolet mitt Michael Stipe. Også bra for hodet mitt som var ganske langt nede etter årsskiftet å stå to plasser på plakaten.

10. januar fikk jeg oppleve noe jeg har drømt om å gjenoppleve siden jeg var 20 år (og som kanskje andre folk synes bare er teit), nemlig å se musikalen Cats live i London igjen. Mine foreldre tok meg med på den for første gang da jeg var liten jente, og jeg forelsket meg momentant. Å ha med niesen min Sofie dit var skikkelig spesielt, og jeg er så glad hun også likte forestillingen.

I løpet av januar ble bloggen for fullt flyttet over til United Influencers. For deg som leser har dette betydd en penere side med mye mer innhold på forsiden, større bilder og litt andre designting. For meg som skriver bloggen har det betydd så mye mer. Jeg har et stort apparat bak meg som hjelper meg med alt kommersielt og teknisk, slik at jeg kan konsentrere meg om selve bloggingen. Jeg har blitt en del av stort nettverk av andre bloggere som inspirerer og støtter, noe som har gitt bloggen mer selvtillit. Jeg flyttet selv også, inn i ny leilighet i samme bydel som begge foreldrene mine vokste opp. Fra første stund var det som å komme hjem, og det har vært veldig godt for hodet mitt.

Januarkombi

Februar

Før jul i 2014 ble jeg kjent med en driftig russisk dame ved navn Tamara. Hun står bak kurskonseptet Social cooking i Stavanger, og vi ble raskt enige om at jeg måtte begynne å holde kurs hos henne.  2. februar hadde jeg mitt første matkurs hos Socialcooking, og det ga mersmak! Temaet var tre retter med søtpotet, menyen kan dere laste ned her. Siden det har det i alle fall blitt tosifret antall kurs, og vi har masse planlagt til 2016 også.

Soup-nazi

Mars

NRK ble med meg på matkurs, og lagde en stor sak på både radio og web om hvordan vegansk mat er i vinden som aldri før. 

Noen dager er bedre enn andre dager. 9. mars ble en av de dagene  for meg, for da slo Arsenal ut Manchester United av FA-cupen. V for vendetta liksom.

Helt på tampen av mars laget jeg et blogginnlegg om det veganske påskesnopet du får i vanlige butikker (uten å ruinere deg), og det ble et av de mest delte, kommenterte og leste innleggene på Vegetarbloggen noensinne. Innlegget finner du her. 

gun__1425981101_0

April

I april ble jeg invitert til å levere cupcakes til Kvinnebloppis her i Stavanger. Det er et kjempekult arrangement der du den ene gangen i året føler at du likeså godt kunne befunnet deg i London eller New York.. Arrangementet har alt som er gøy! Cupcakes, fingermat, giftbags, live musikk, catwalk, klesbutikk.. og alt var rosa går til en god sak!

April ble også en måned med veldig mye pressedekning, blant annet hos P4, Rogalands Avis og Aftenposten. 

I påsken fikk jeg min kjempegode venninne Adele på besøk fra Oslo, alltid et høydepunkt å møte henne. Hun blogget om Stavanger-turen her. 

Bloppis

Mai

I mai ble det mye matlaging på meg. Jeg solgte kaker både på fair trade-dagen i Østervåg i Stavanger og på sommermarkedet på Tou Scene. I tillegg så rømte jeg byen 17.mai-uka og hadde noen fantastiske dager på jobben sin hytte på Sjernarøyene, der jeg fikk laget nok mat til å dekke blogginnleggene for nesten hele sommeren.

Maikombi

Juni

Måneden starter med at NRK ble med meg hjem på grillfest, og Stavanger Aftenblad ble med på matkurs.

Litt tidligere på året begynte jeg for første gang å grine på jobben. Jeg åpnet nemlig en mail fra Anders, en av mine beste venner i hele verden, som var en kvittering på en bestilt flyreise. Det viste seg at han og Calle (en annen fantastisk, fantastisk mann) hadde bestilt sommerferie til meg i Barcelona. Fly og leilighet var tatt hånd om, det eneste jeg trengte å gjøre var å pakke badetøy og pass. I midten av juni reiste vi, og første dagen la jeg ut dette bloggeinnlegget om to av reisefølget. Jeg er så sinnsykt heldig med vennene mine. Etter Barcelona dro turen videre til fire uker helt sør på Costa del Sol sammen med Annika og Melvin- den lengste sommerferien jeg har hatt i hele mitt voksne liv.

Junikombi

Juli

Juli startet i Spania, deretter hyttetur på Sjølvik og så Tjul i Rogaland. Jeg var også innom Frisk Forlag for første gang, og vi avtalte å lage kokebok sammen.

I slutten av måneden var jeg for første gang en del av programmet på Gladmat-festivalen, med til sammen fem kokkekurs på både hovedscenen og i Malt&Humle-teltet. Kjempekjekt! Jeg fikk komme på TV Vest sammen med knallvakre Kathrine Sørland, og på toppen av det hele fikk jeg være med i Gladmat-juryen med fem helt fantastiske matbloggere (og nye venner). Sjekk dem gjerne ut her:

Anders HusaKjøkkenmagi Analiza GonzalesEnestående MatHobbykokken

Mari Hult

August

12. august hadde jeg mitt første møte med Nettmat, og jeg falt pladask for hele bedriften. I høst har vi sammen levert veganske matkasser her i Rogaland, og på nyåret kommer vi til Oslo også.   Les gjerne mer om kassen min på Nettmat sine nettsider. 

I slutten av måneden fikk jeg se Seigmen på Folken, det var en stor opplevelse for en gammel fan.

Alle-rettene-22.12.15.KOMP

September

1. september fikk jeg for første gang oppmerksomhet fra utenlandsk presse, i form av en fem sider lang reportasje i det finske magasinet Oloblogit. Jeg forstår ikke et ord av det de skriver, men synes jo det ser veldig flott ut.

Oloblogitkombi-Facebook

Oktober

I oktober ble jeg endelig kjent med en annen United Influencers-blogger her i Stavanger, nemlig Cecilie fra Sprekfisene! Hun tvang meg gjennom en helt forferdelig bootcamp, etterpå gikk vi hjem til henne og laget desserter.

Det ble også en del presse i oktober, høydepunktet var dobbelt radiooppdrag 5. oktober, først hos NRK Rogaland deretter hos NRK P1, der vi offentliggjorde at nå kommer det kokebok.

I tillegg til alt dette leverte vi vår første vegetarkasse ut med Nettmat, og jeg hadde flere kjekke kokkekurs med Socialcooking. 

Oktober kombi

November

1. november er verdens vegandag og i år var det i tillegg bloggens femårsjublieum, så det markerte jeg ved å invitere over 100 gjester til kakefest.

I løpet av måneden fikk jeg meg også en tur til Malmø som gjest hos Orkla, deretter var jeg hos Hurtigruta i Bergen og hadde inspirasjonsforedrag for alle deres kjøkkensjefer om vegansk mat. Utrolig kjekt når slike giganter viser at de tar vegetarmat alvorlig.

18. november – på bursdagen min – var jeg tilbake i London og så Cats for andre gang på et år. Like bra denne gangen.

Novemberkombi

Desember

I desember har jeg kjørt på med kurs i julemat hos Socialcooking, jeg var også i Oslo og holdt et tilsvarende kurs på vegansk julefestival. Veldig kjekt! På samme oslotur var jeg i studio hos NRK P2 på Marienlyst på musikkdate med min gode venn, morsomme kollega og store helt Yngve Ekern. 

Året toppet seg med trafikkrekord på bloggen en av de siste ukene før jul. 21679 lesere var faktisk innom kun i løpet av en uke, og det synes jeg er ganske fantastisk! Tusen takk til alle dere som er så flinke å lese alt tullet jeg legger ut, både her på bloggen, og på Facebook, Instagram og Snapchat. Det settes veldig pris på, og jeg koser meg veldig med alle kommentarene, spørsmålene, mailene og smsene!

Musikkdate

4 Comments

 1. Hurra, takk for et forrykende innlegg om et helt fantastisk år!
  Hell og lykke og alt godt for 2016!!!

  1. Mari Hult

   Takk og i like så Jartrud 🙂

 2. Heier på deg! Bra travelt år!

  1. Mari Hult

   Takk for det guro 🙂

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *