vegansk juledessert med bakte pærer oppskrift

Bakte pærer med pisket krem

Søt og fruktig juledessert med smak av nellik, kanel og stjerneanis. 

Disse pærene baker vi i stekeovnen sammen med krydder, og serverer de sammen med pisket krem og sirupen som danner seg i formen med pærene. Kjempegodt til jul!

bakte pærer2

Ingredienser til 8 porsjoner:

  • 2 spiseskjeer vegansk margarin (eventuelt olje)
  • 8 pærer
  • 6 stjerneanis
  • 2 kanelstenger
  • 15-20 nelliker
  • 100 gram brunt sukker
  • 2 desiliter vann
  • 1 sitron
  • 2 pakker soya- eller havrefløte til visping
  • Melis
  • Eventuelt litt vanilje

Framgangsmåte:

Forvarm stekeovnen til 175 grader. Finn fram en stor ildfast form og gni den inn med margarin.

Skjær pærene i to, fjern kjerner og stilk. Legg pærebitene i den ildfaste formen. Ha i stjerneanis, kanelstenger og nellik, vend deretter inn brunt sukker. Hell på vann og press i sitronsaften.

Sett formen i ovnen og bak i 20-30 minutter, til pærene er myke.

bakte pærer1

Visp fløten stiv med litt melis, eventuelt også litt vanilje.

Server pærene varme eller lune med pisket krem til samt sirupen fra nederst i formen.

bakte pærer

FLERE VEGANSKE DESSERTER TIL JUL FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *