

Bakte pærer med pisket krem
Søt og fruktig juledessert med smak av nellik, kanel og stjerneanis.
Disse pærene baker vi i stekeovnen sammen med krydder, og serverer de sammen med pisket krem og sirupen som danner seg i formen med pærene. Kjempegodt til jul!

Ingredienser til 8 porsjoner:
- 2 spiseskjeer vegansk margarin (eventuelt olje)
- 8 pærer
- 6 stjerneanis
- 2 kanelstenger
- 15-20 nelliker
- 100 gram brunt sukker
- 2 desiliter vann
- 1 sitron
- 2 pakker soya- eller havrefløte til visping
- Melis
- Eventuelt litt vanilje
Framgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 175 grader. Finn fram en stor ildfast form og gni den inn med margarin.
Skjær pærene i to, fjern kjerner og stilk. Legg pærebitene i den ildfaste formen. Ha i stjerneanis, kanelstenger og nellik, vend deretter inn brunt sukker. Hell på vann og press i sitronsaften.
Sett formen i ovnen og bak i 20-30 minutter, til pærene er myke.

Visp fløten stiv med litt melis, eventuelt også litt vanilje.
Server pærene varme eller lune med pisket krem til samt sirupen fra nederst i formen.
