veganske rørte tyttebær oppskrift

Kandiserte tyttebær (eller tranebær)

Perfekt middagstilbehør til alle retter som serveres med brun saus… og noen flere!

Litt lei av tyttebærsyltetøy og rørte tyttebær til julematen? Eller bare lyst å prøve noe nytt i blant? Prøv kandiserte bær! Det – er – så – godt. De fungerer supert til dessert også, og som kakepynt. Bruk tyttebær eller tranebær, friske eller frosne (men om du bruker frosne så ta de ut av fryseren rett før du skal ha de i retten, så de ikke mister mer fasong enn nødvendig).

Ingredienser:

  • 5 desiliter sukker
  • 1 appelsin
  • 4 desiliter vann
  • 200 gram tyttebær eller tranebær

Framgangsmåte:

Ha 4 desiliter av sukkeret i en gryte, press i appelsinsaften. Rør inn vannet og la det hele koke opp. La det småkoke i 4-5 minutter. Ta gryten av varmen og hell sirupen over i en bolle. La den stå litt å avkjøle seg, ha deretter i tyttebærene eller tranebærene.

Sett bollen kaldt, gjerne en time eller to, over natten om du har tid.

Ha resten av sukkeret på en tallerken. Kle et stekebrett eller tilsvarende med bakepapir (dette skal ikke bakes, så trenger ikke å være et brett som tåler høy temperatur). Ha bollen ut av kjøleskapet, hell av sirupen.

Rull tyttebærene eller tranebærene i sukkeret og fordel de deretter utover på stekebrettet. La sukkeret stivne, dette går fort. Ha i en skål og server til middagen, eller la bærene stå i lukket glass i kjøleskapet.

Kandiserte tyttebær1

FLERE OPPSKRIFTER MED TYTTEBÆR FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *