

Kålduo med granateple og mandler
Frisk, sunn og nesten rå kålsalat – perfekt tilbehør til julemiddagen!
Ulike typer kål er veldig vanlig med norske tradisjonsmiddager til fest – spesielt kanskje i julen. Her har vi laget en lett og frisk variant der kålen ikke blir varmebehandlet, men vendt inn i en smakfull dressing. Kjempegodt til nøttestek og veganske “kjøttkaker”!

Ingredienser til 8 porsjoner:
- 1 rødkål
- 400 gram grønnkål
- 1 granateple
- 100 gram mandler
Dressing:
- 1 sjalottløk
- 2 sitroner
- 3 spiseskjeer olivenolje
- 1 spiseskje lønnesirup
- 1 teskje dijonsennep
- Salt og pepper
Framgangsmåte:
Snitt rødkål og grønnkål tynt. Rens ut kjernene fra granateplet.
Grovhakk mandlene og rist de forsiktig i en tørr panne.
Dressing og montering:
Finhakk sjalottløk. Ha i en liten skål, press i saften fra sitronene.
Hell i olivenolje, lønnesirup og dijonsennep, visp det hele sammen.
Vend rødkål og grønnkål inn i dressingen. Gni det gjerne godt inn med fingrene slik at alt dekkes.
Ha i en stor bolle og sett kaldt fram til servering. Rett før servering har du i granateplekjerner og mandler.
