vegansk rå grønnkålsalat oppskrift

Kålduo med granateple og mandler

Frisk, sunn og nesten rå kålsalat – perfekt tilbehør til julemiddagen!

Ulike typer kål er veldig vanlig med norske tradisjonsmiddager til fest – spesielt kanskje i julen. Her har vi laget en lett og frisk variant der kålen ikke blir varmebehandlet, men vendt inn i en smakfull dressing. Kjempegodt til nøttestek og veganske “kjøttkaker”!

Vegansk juletallerken1

Ingredienser til 8 porsjoner:

  • 1 rødkål
  • 400 gram grønnkål
  • 1 granateple
  • 100 gram mandler

Dressing:

  • 1 sjalottløk
  • 2 sitroner
  • 3 spiseskjeer olivenolje
  • 1 spiseskje lønnesirup
  • 1 teskje dijonsennep
  • Salt og pepper

Framgangsmåte:

Snitt rødkål og grønnkål tynt. Rens ut kjernene fra granateplet.

Grovhakk mandlene og rist de forsiktig i en tørr panne.

Dressing og montering:

Finhakk sjalottløk. Ha i en liten skål, press i saften fra sitronene.

Hell i olivenolje, lønnesirup og dijonsennep, visp det hele sammen.

Vend rødkål og grønnkål inn i dressingen. Gni det gjerne godt inn med fingrene slik at alt dekkes.

Ha i en stor bolle og sett kaldt fram til servering. Rett før servering har du i granateplekjerner og mandler.

Kålduo1

FLERE OPPSKRIFTER MED GRØNNKÅL FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *