vegansk kremet soppsaus oppskrift

Kremet soppsaus

Du gjetter aldri hvilken supersunne ingrediens som gjør denne sausen kremet!

Dette er en herlig og fyldig saus som passer spesielt godt til store og tunge festmiddager. Derfor dropper vi fløten og har i (drumroll) blomkål i stedenfor!

Det er sunnere og lettere enn fløte, og er skikkelig godt sammen med sopp.

Kremet soppsaus1

Ingredienser til 8 porsjoner:

  • 2 sjalottløk
  • 2 kinesisk hvitløk
  • 400 gram sopp
  • 1 blomkål
  • 4-5 spiseskjeer olje
  • 1 teskje salt
  • 1 teskje pepper
  • 1 teskje oregano
  • 1 teskje timian
  • 1 spiseskje lys eddik
  • 1 spiseskje soyasaus
  • 7-8 desiliter vann med økologisk buljongpulver
  • Eventuelt litt usøtet soyamelk eller soya-/havrefløte

Framgangsmåte:

Finhakk sjalottløk og hvitløk. Skjær sopp i små terninger, blomkål i buketter.

Varm opp oljen til medium varme i en gryte. Ha i sjalottløk, hvitløk og sopp og stek til løken blir blank.

Ha i blomkål, salt, pepper, oregano, timian og eddik og la det surre i et par minutter til.

Hell på soyasaus og vann med økologisk buljongpulver og la det hele koke opp. La det koke under lokk i 15-20 minutter, til blomkålbukettene er veldig myke.

Kjør sausen jevn med en stavmikser eller i en food processor (pass på så du ikke brenner deg). Ha eventuelt i litt melk eller fløte, og smak til med salt og pepper. Synes du sausen blir for tykk kan du ha i mer vann med buljongpulver.

Kremet soppsaus2

FLERE OPPSKRIFTER PÅ VEGANSKE SAUSER OG DIPPER FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *