

Multecupcakes
Herlige – og overraskende friske – cupcakes med god smak av multer.
Ingredienser:
- 2 desiliter soyamelk
- 1 spiseskje eplesidereddik
- 0,75 desiliter nøytral olje
- 2 desiliter sukker
- 2 teskjeer vaniljeekstrakt eller innholdet av en halv vaniljestang
- 3,5 desiliter hvetemel
- Litt salt
- 0,25 teskje natron
- 0,25 teskje bakepulver
- 1 desiliter multer
Multeglasur:
- 200 gram vegansk margarin
- 1 teskje vaniljeekstrakt eller innholdet av en halv vaniljestang
- Eventuelt litt soyamelk
- 3-4 desiliter melis
- 2 spiseskjeer multesyltetøy eller rørte multer
Framgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 175 grader. Kle et muffinsbrett med 12 cupcakeformer.
Visp sammen soyamelk og eplesidereddik i en bolle. Ha det stå noen minutter slik at det tykner en del. Rør inn olje, sukker og vanilje.
Ha i hvetemel, salt, natron og bakepulver. Visp det hele sammen raskt og kraftig. Vend inn multene.
Fordel røren utover i formene. Stek i 16-18 minutter.
Avkjøl før pynting.
Multeglasur:
Kjør margarin og vanilje jevnt med en håndvisp eller i en food processor. Spe eventuelt med litt soyamelk om det blir for hardt. Ha i melis – litt etter litt – til du får en fin, smørbar glasur.

Rør inn multesyltetøyet til slutt. Ha glasuren over i en sprøytepose med stor tupp.
Fordel utover de avkjølte cupcakene.

Servér!
FLERE OPPSKRIFTER PÅ VEGANSKE CUPCAKES FINNER DU HER.
Jeg blir glad om du følger meg på sosiale medier!
Instagram
Facebook
Snapchat – legg til brukernavn: vegetarbloggen
Hei. Har aldri prøvd soyamelk, men er det veldig forskjellig fra mandel og kokosnøtt melk?
Ikke egentlig. Tror begge de to andre typene fungerer helt fint her 🙂