vegansk bountykake oppskrift

Glutenfri bountykake

Litt sunnere, men minst like god, nesten-rå Bountykake. 

“Denne så tørr ut, men va jo kjempesaftig!” sa favorittkollegaen min Sigve, og var godt fornøyd både med smak og at kaken er relativt sunn.

Vi bruker dadler og nøtter i bunn, massekokos i midten, og sjokolade på toppen.

glutenfri bountykake1

Ingredienser:

  • 2 desiliter dadler
  • 1 desiliter mandler
  • 1 desiliter valnøtter (eller andre nøtter)
  • 2 spiseskjeer kokosolje
  • 2 spiseskjeer kokosmasse

Kokosfyll:

  • 2 spiseskjeer kokosolje
  • 4 desiliter kokosmasse
  • 1 boks kokosmelk (må avkjøles i kjøleskap før bruk)
  • Eventuelt litt lønnesirup

Topplag:

  • 100-200 gram vegansk sjokolade
  • 2 spiseskjeer kokosmelk

Framgangsmåte:

Finn fram en kvadratisk (eller rund) form med lengder på cirka 20 centimeter. Kle den med bakepapir.

Rens steinene ut fra dadlene. Ha fruktkjøttet i en food processor sammen med nøtter, kokosolje og kokosmasse. Kjør til du har en seig blanding. Kjenn gjerne på den mellom fingrene om den kleber godt – er den for tørr kan du ha i bittelitt mer kokosolje eller dadler.

Press blandingen ut i bunnen av kakeformen. Sett i kjøleskapet mens du gjør klar fyllet.

Kokosfyll:

Smelt kokosoljen. Rør sammen kokosoljen, kokosmassen og det harde topplaget fra kokosmelken i en bolle eller food processor. Smak til med lønnesirup (eller annen søtning).

Fordel utover kakebunnen. Sett kaldt igjen.

Topplag:

Smelt sjokolade og kokosmelk sammen. Det skal bli tyktflytende – men likevel flytende, er det for tykt kan du ha i et per ekstra spiseskjeer kokosmelk. Fordel utover toppen på kaken. Avkjøl fram til servering.

glutenfri bountykake2

FLERE GLUTENFRIE KAKEOPPSKRIFTER FINNER DU HER. 

2 Comments

  1. Hei! Hvor lenge kan denne stå i kjøleskapet? 🙂

    1. Mari Hult

      Jeg tipper den fint står 4-5-6 dager 🙂

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *