vegansk rødbetesalat julemiddag oppskrift

Rødbetesalat med grønnkål

Herlig middagstilbehør med norske smaker og store variasjonsmuligheter. 

Kan tro denne salaten blir super til julemiddagen! Sunn, smakfull og lettvint. Rødbetene kan byttes ut med søtpotet eller pastinakk om du ønsker det, grønnkålen kan erstattes av spinat og gresskarkjernene bytter du fint ut med pinjekjerner eller nøtter.

Ingredienser: 

  • Olje til steking
  • 2 store rødbeter
  • Litt salt
  • 2 grener grønnkål, evt 600 gram ferdig oppkutta grønnkål
  • 1 kinesisk hvitløk
  • Pepper
  • 5-6 reddiker
  • 1 desiliter gresskarkjerner

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 200 grader. Smør inn en ildfast form med olje.

Skrell rødbetene og skjær de i terninger. Fordel terningene utover i formen, dryss på litt salt,  sett i ovnen. Bak til de er møre, eller nesten møre, tiden avhenger av størrelsen, men 15-20 minutter skal holde bra.

Snitt grønnkålen. Finhakk hvitløk. Skjær redikkene i tynne skiver.

Varm opp en stekepanne til medium/høy varme. Ha i litt olje og stek grønnkål noen minutter, vend inn hvitløken og stek videre til grønnkålen begynner å bli spør i kantene. Smak til med litt salt og pepper.

Vend sammen rødbete, grønnkål og gresskarkjerner og fordel utover på serveringsfat. Topp med reddikskiver. Serveres varmt eller lunt.

Rødbetesalat1

FLERE OPPSKRIFTER PÅ MIDDAGSTILBEHØR FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *