Kokebokanbefaling: Veganmat på sitt beste

En fest av en kokebok som passer perfekt under juletreet! 

Skal jeg fortelle om en sykt smålig greie med meg? Noe som jeg rett og slett skammer meg over og ikke har sagt til noen før?

Internett er fullt av chatforum for veganere. Alle veggiser jeg kjenner er med i minst tre grupper bare på Facebook, stort sett i mange flere. Vi snakker mye om mat. Veldig mye. Litt om etikk, litt om hvem som er single, litt om dagligdagse utfordringer, litt om helt vanlige ting, og så mer om mat. Et av de vanligste spørsmålene, spesielt fra nye i spillet, er “hvor finner dere oppskrifter?” og “hvilken veganmat anbefaler DU?” Vi begynner å bli skikkelig mange som blogger om vegansk mat i Norge, med oppskrifter tilpasset norske mål (du trenger ikke vite hvor mye en cup eller oz er, for å si det sånn), ingredienser tilpasset norske butikker og smaker tilpasset norske ganer. La meg nevne i fleng; Veganmisjonen, Veganeren, Veganslife, Menhvaspiserduegentlig, Siljes reise… I tillegg finnes det flere og flere veganske livsstilsbloggere, instagrammere, snapchattere… you name it, we’ve got it. Men det som irriterer meg så veldig, er at de fleste jeg ser på internett henviser oss til utenlandske blogger, og ikke minst kokebøker. Jeg vet det er smålig, men vi er mange som legger en del arbeid ned i å gjøre det enklere for andre, og det hadde vært kjekt om vi kanskje ble enda bedre til å heie hverandre fram.

Så nå! Hver gang noen spør etter en kokebok som passer for veganere – DA skal vi alle anbefale “Veganmat på sitt beste” av min venninne Jane Johansen! Det må vi klare å huske! Bare tenk på den beste veganmaten som fins, og BOOM! Du husker det.

veganmat på sitt beste1

Boken kom ut tidlig i høst, og passer perfekt under juletreet. Den er stappfull av oppskrifter på veganmat til alle måltider og anledninger, i tillegg får du masse tips om “spesialråvarer” i tillegg (hva de er, hvor du kjøper de, hvordan du tilbereder de). ALT tilpasset oss som lager mat her i Norge. Boksen svarer også på spørsmålet med stor S: Hvordan får veganere i seg protein?

Oppskriftene er sortert i seks kategorier: Frokost&lunsj – bakst til frokost&lunsj – hovedretter – helgekos – tapas, småretter og tilbehør – søte fristelser, dessert. Mange oppskrifter er publikumsfavoritter fra bloggen hennes, men veldig mange er helt nye også, så her får du både i pose og sekk. Alle oppskriftene er illustrert med nydelige bilder, og du får vann i munnen så snart du begynner å bla. Spesielt kan jeg anbefale brokkolisuppen, lasagnen og pizzasnurrene. Og gulrotkaken. Og jegergryten. Du må nesten bare kjøpe boken og prøve selv.

Boken finner du hos alle de store bokhandlerne, for eksempel Tanus, Ark og Norli. Vil du ha den rett hjem i postkassen så kan du bestille den på nett også. 

veganmat på sitt beste2

Fakta:
Tittel: Veganmat på sitt beste – De beste påleggene, brødene, suppene, burgerne og kakene!
Forfatter: Jane H. Johansen
Utgitt: 2015

FLERE KOKEBOKANBEFALINGER FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *