

Rissjokolade
Lettvint julesnop som både voksne og barn elsker.
Ingredienser:
- 200 gram melkefri sjokolade
- 2 spiseskjeer delfiafett eller tilsvarende
- 1 spiseskje mørk kaffe
- 5-6-7- desiliter puffet ris
Framgangsmåte:
Varm opp sjokolade, delfiafett og kaffe i vannbad til alt er smeltet. Visp det litt sammen.
Kle en form med bakepapir. Størrelsen på formen avgjør hvor høy sjokoladen blir (pass på at du har plass til størrelsen du velger i kjøleskapet og). På bildene er det brukt en form på cirka 25*15 centimeter.
Rør inn puffet ris i sjokoladeblandingen. Noen liker mer ris, noen liker mer sjokolade. Pass på at all risen i alle fall blir dekket av sjokoladen.
Ha blandingen over i formen og sett kaldt til det har stivnet skikkelig. Er du i tvil – la det stå en halvtime til.

Skjær deretter opp i passende serveringsstykker.

Oppbevares kaldt i lukket boks.
Advert
Advert