Julemuffins

Med epler OG pærer. Trikset er å skjære pærene i litt større biter. 

Disse muffinsene smaker veldig likt tradisjonell engelsk julekake (fruktkake), men vi gjør de litt lysere og kanskje litt mer barnevennlige.

Ingredienser til 6 store eller 12 vanlige muffins: 

  • 1 eple
  • 1 pære
  • 2 desiliter eplejuice eller eplemost (helst usøtet)
  • 0,5 desiliter rosiner
  • 0,5 desiliter sukat
  • 2 spiseskjeer tørka tranebær
  • 3 desiliter soya- eller rismelk
  • 3 desiliter rapsolje
  • 550 gram hvetemel
  • 1 teskje natron
  • 1 teskje bakepulver
  • 250 gram sukker (eventuelt litt mindre om juicen er veldig søt)
  • 1 teskje kanel
  • 1 teskje nellik
  • 0,5 teskje ingefær

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 180 grader. Kle et muffinsbrett med 12 tulipanformer.

Skjær eple og pære i terninger. Da pære bakes raskere enn eple så er det greit å gjøre de bitene litt større.

Ha eplejuicen i en bolle, ha i eplebiter, pærebiter, rosiner, sukat og tranebær. La det marinere i cirka ti minutter. Ha deretter i melk og olje.

Mål opp hvetemel, natron, bakepulver, sukker, kanel, nellik og ingefær. Rør det litt sammen og ha i bollen med frukten. Visp det hele raskt og kraftig sammen.

Fordel røren i formene.

Bak i 20-25 minutter for små muffins, litt lenger for de store.

Avkjøl noe før servering.

Julemuffins1

2 Comments

  1. Kristin Wiegand

    De ser kjempegode ut, må prøves i løpet av uka – men tenker at jeg bytter ut sukaten med tørkede blåbær, og rismelken med havremelk. Det funker vel det og ? For da har jeg alt i huset 🙂

    1. Mari Hult

      Det skal nok gå veldig, veldig fint 🙂

Leave a Reply to Mari Hult Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *