

Julemuffins
Med epler OG pærer. Trikset er å skjære pærene i litt større biter.
Disse muffinsene smaker veldig likt tradisjonell engelsk julekake (fruktkake), men vi gjør de litt lysere og kanskje litt mer barnevennlige.
Ingredienser til 6 store eller 12 vanlige muffins:
- 1 eple
- 1 pære
- 2 desiliter eplejuice eller eplemost (helst usøtet)
- 0,5 desiliter rosiner
- 0,5 desiliter sukat
- 2 spiseskjeer tørka tranebær
- 3 desiliter soya- eller rismelk
- 3 desiliter rapsolje
- 550 gram hvetemel
- 1 teskje natron
- 1 teskje bakepulver
- 250 gram sukker (eventuelt litt mindre om juicen er veldig søt)
- 1 teskje kanel
- 1 teskje nellik
- 0,5 teskje ingefær
Framgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 180 grader. Kle et muffinsbrett med 12 tulipanformer.
Skjær eple og pære i terninger. Da pære bakes raskere enn eple så er det greit å gjøre de bitene litt større.
Ha eplejuicen i en bolle, ha i eplebiter, pærebiter, rosiner, sukat og tranebær. La det marinere i cirka ti minutter. Ha deretter i melk og olje.
Mål opp hvetemel, natron, bakepulver, sukker, kanel, nellik og ingefær. Rør det litt sammen og ha i bollen med frukten. Visp det hele raskt og kraftig sammen.
Fordel røren i formene.
Bak i 20-25 minutter for små muffins, litt lenger for de store.
Avkjøl noe før servering.

De ser kjempegode ut, må prøves i løpet av uka – men tenker at jeg bytter ut sukaten med tørkede blåbær, og rismelken med havremelk. Det funker vel det og ? For da har jeg alt i huset 🙂
Det skal nok gå veldig, veldig fint 🙂