

Sjokolade- og limeostekake
Herlig sjokolade i bunnen med bittert og søtt ostefyll på toppen – dette er en skikkelig snopekake.
Ostekake er så godt! Denne er inspirert av selveste Nigella, og oppskriften hennes var skikkelig grei å “veganisere”. Ostekake helt uten melk og egg – velbekomme!

Ingredienser til en kake:
- 250 gram veganske havrekjeks
- 100 gram vegansk margarin, eventuelt nøytral olje
- 2 spiseskjeer kakaopulver
- 2 spiseskjeer sukker
Ostefyll:
- 2 lime
- 1 boks vegansk kremost
- 1 eske silketofu (cirka 350 gram)
- 1 teskje salt
- 1,5 desiliter sukker
- 1 teskje vaniljesukker eller vaniljeekstrakt
- 3 spiseskjeer maisstivelse
- 2 spiseskjeer matfløte av soya eller havre, eventuelt kokosmelk
Framgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 175 grader. Smør en springform på 20-22 centimeter.
Knus kjeksen til smuler i en kjøkkenmaskin. Smelt margarinen og ha i, ha også i kakeopulver og sukker. Kjør det noen sekunder til i maskinen, slik at all kjeksen blir fuktig.
Press blandingen ut i bunnen og opp langs kantene av springformen. Forstek bunnen i 10 minutter, i mellomtiden kan du lage ostefyllet.
Ostefyll:
Riv skallet av limene og press ut saften.
Ha i en kjøkkenmaskin sammen med resten av ingrediensene, og kjør det hele til du har en helt jevn masse.
Hell over i kakeformen, og sett den tilbake i ovnen. Bak i cirka tre kvarter.

Avkjøl ostekaken i kjøleskapet, da vil den feste seg en del.
