vegansk limeostekake oppskrift

Sjokolade- og limeostekake

Herlig sjokolade i bunnen med bittert og søtt ostefyll på toppen – dette er en skikkelig snopekake. 

Ostekake er så godt! Denne er inspirert av selveste Nigella, og oppskriften hennes var skikkelig grei å “veganisere”. Ostekake helt uten melk og egg – velbekomme!

limeostekake3

Ingredienser til en kake: 

  • 250 gram veganske havrekjeks
  • 100 gram vegansk margarin, eventuelt nøytral olje
  • 2 spiseskjeer kakaopulver
  • 2 spiseskjeer sukker

Ostefyll: 

  • 2 lime
  • 1 boks vegansk kremost
  • 1 eske silketofu (cirka 350 gram)
  • 1 teskje salt
  • 1,5 desiliter sukker
  • 1 teskje vaniljesukker eller vaniljeekstrakt
  • 3 spiseskjeer maisstivelse
  • 2 spiseskjeer matfløte av soya eller havre, eventuelt kokosmelk

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 175 grader. Smør en springform på 20-22 centimeter.

Knus kjeksen til smuler i en kjøkkenmaskin. Smelt margarinen og ha i, ha også i kakeopulver og sukker. Kjør det noen sekunder til i maskinen, slik at all kjeksen blir fuktig.

Press blandingen ut i bunnen og opp langs kantene av springformen. Forstek bunnen i 10 minutter, i mellomtiden kan du lage ostefyllet.

Ostefyll: 

Riv skallet av limene og press ut saften.

Ha i en kjøkkenmaskin sammen med resten av ingrediensene, og kjør det hele til du har en helt jevn masse.

Hell over i kakeformen, og sett den tilbake i ovnen. Bak i cirka tre kvarter.

limeostekake1

Avkjøl ostekaken i kjøleskapet, da vil den feste seg en del.

limeostekake3

FLERE VEGANSKE OSTEKAKEOPPSKRIFTER FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *