

Pecan pumpkin pancakes
Nydelige amerikanske pannekaker som er like gode til frokost som til kvelds. Kan veldig lett gjøres glutenfrie.
Hva var det nå vi erstattet egg med i pannekaker? Her kjører vi på med litt forskjellige varianter, slik at disse pannekakene blir både supersaftige, supergode og ikke minst at de holder fasongen veldig godt. Linfrøblandingen limer det hele sammen, soyamelk + eplesidereddik gjør det saftig og ikke tørt, gresskarpuréen gjør det enda litt mer saftig, kikertmelet binder, bakepulveret hever… Her er det rett og slett mange elementer som jobber med oss for å lage kjempegode pannekaker.
Vil du ha en helt glutenfri variant erstatter du hvetemelet med kikertmel. Det er gjort i pannekakene på bildene her, da blir de bittelitt løsere i konsistensen, så om du bruker kun hvetemel så vil de nok se penere ut.

Ingredienser til cirka 16 pannekaker:
- 2 spiseskjeer linfrø
- 5 spiseskjeer varmt vann
- 5 desiliter soyamelk
- 2 spiseskjeer eplesidereddik
- 1 desiliter lønnesirup
- 3 desiliter gresskarpuré (hermetisk eller hjemmelaget)
- 5 desiliter hvetemel (kan erstattes av kikertmel for en helt glutenfri versjon)
- 1 desiliter kikertmel, maisstivelse eller potetmel
- 1 spiseskje bakepulver
- 1 teskje muskat
- 1 teskje kanel
- 1 teskje malt nellik
- 3 desiliter pekannøtter
- Olje til steking
Framgangsmåte:
Knus linfrøene i en kaffekvern eller tilsvarende. Ha de i en stor bolle, hell i varmt vann. La det stå et par minutter.
Hell i soyamelk og eplesidereddik, visp det forsiktig sammen. Vent et lite minutt til.
Rør inn lønnesirup og gresskarpuré.
Mål opp hvetemel, kikertmel, bakepulver, muskat, kanel og nellik. Ha over i det våte og visp det hele raskt og kraftig sammen. Grovhakk nøttene og ha i.
Varm opp litt olje til medium varme i en stekepanne.
Stek tykke pannekaker, det tar et par minutter på hver side.
Servér varme eller lune, gjerne med litt ekstra nøtter og lønnesirup, eventuelt litt margarin i tillegg.
