vegansk grøslasagne oppskrift

Høstens lasagne

Nydelig italiensk “comfort food” med masse gode smaker. Supert når du får gjester. 

Jeg elsker lasagne! I denne varianten bruker vi rett og slett masse grønnsaker, både i tomatsausen og innimellom lagene. Den hvite sausen lager vi av cashewnøtter, med masse næringsgjær og basilikum for å sette god smak. Har du ikke næringsgjær i hus er det bare å kutte det ut og kanskje ha i litt mer salt istedenfor. Smak deg frem!

Server gjerne med hjemmelaga hvitløksbrød og en god salat.

Høstens lasagne1

Ingredienser:

  • 5 desiliter cashewnøtter
  • 3 spiseskjeer næringsgjær
  • 1 sitron
  • 0,5 kinesisk hvitløk
  • Cirka én desiliter vann
  • 1 spiseskje dijonsennep
  • Noen kvaster basilikum
  • Salt

Tomatsaus:

  • 2 sjalottløk
  • 1 kinesisk hvitløk
  • 2 gulrøtter
  • 1 squash
  • 1 rød paprika
  • 4-5 sjampinjong (eller aromasopp)
  • Olje til steking
  • 1 teskje lys eddik
  • 2 bokser knuste tomater
  • Salt og pepper

Montering:

  • 1 aubergine
  • Salt
  • Basilikum
  • Lasagneplater

Framgangsmåte:

Forvarm stekeovnen til 200 grader. Finn fram en stor ildfast form og kle et stekebrett med bakepapir.

Bløtlegg nøttene et par timer før start (om du har tid). Ha nøtter, næringsgjær, sitronsaft, hvitløk, vann, sennep og basilikum i en food processor og kjør til du har en helt jevn saus. Smak til med salt.

Tomatsaus:

Finhakk sjalottløk og hvitløk. Grovriv gulrøtter og squash. Skjær paprika og sopp i terninger.

Varm opp oljen til medium varme i en gryte. Ha i alle grønnsakene og surr de i noen minutter til soppen begynner å krympe. Ha i eddik og tomater og la det koke opp. Ha på lokk, skru ned varmen og la sausen koke i 10-15 minutter. Smak til med salt. Ha eventuelt litt vann i om det blir for tykt.

Montering:

Skjær aubergine i tynne skiver på langs. Fordel disse utover stekebrettet, dryss på litt salt og bak i ovnen i cirka 10 minutter. Ha ut av ovnen men la varmen stå på.

Grovhakk basilikum.

Ha en god øse tomatsaus nederst i den ildfaste formen. Ha lasagneplater over. Deretter et lag cashewsaus, så aubergineplater og så tomatsaus igjen. Gjenta til du har brukt opp alt, pass på at du har et tykt lag cashewsaus på toppen.

Bak lasagnen i ovnen i 30-35 minutter.

Høstens lasagne2

Dryss basilikumen over etterpå.

høstens lasagne3

Skjær opp i stykker og servér!

Høstens lasagne4

FLERE OPPSKRIFTER PÅ VEGANSK LASAGNE FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *