vegansk indisk curry oppskrift

Indisk søtpotet- og eplecurry

Varmende og smakfull indisk gryterett. Kjempegod med ris og papadums til!

Ingredienser: 

  • 2 søtpoteter
  • 2 epler
  • 2 sjalottløk
  • 1 kinesisk hvitløk
  • 2 centimeter ingefær
  • Olje til steking
  • 1 spiseskje gult karripulver
  • 1 teskje garam masala
  • 1 teskje gurkemeie
  • 0,5 teskje kanel
  • 2,5 desiliter røde linser
  • 7 desiliter grønnsakskraft eller vann med buljongpulver
  • 1 boks kokosmelk
  • Eventuelt litt søtning
  • Salt og pepper
  • Frisk koriander
  • Ris og papadums til servering

Framgangsmåte: 

Skrell søtpotetene og skjær de i terninger. Skjær eplene i terninger.

Finhakk sjalottløk, hvitløk og ingefær.

Varm opp oljen til medium/høy varme i en gryte. Ha i sjalottløk, hvitløk, ingefær, karripulver, garam masala, gurkemeie og kanel, la det hele surre i noen minutter.

Ha i søtpoteter og epler og vend alt sammen slik at alt dekkes av krydderblandingen.

Ha i linser og grønnsakskraft og la det hele koke opp. La det småkoke under lokk i cirka 20 minutter, til søtpotetbitene er møre. Hell på kokosmelk, smak eventuelt til med litt søtning samt salt og pepper.

Grovhakk koriander og ha over ved servering.

Servér retten varm med papadums og ris.

søtpotet- og eplecurry1

FLERE INDISKE OPPSKRIFTER FINNER DU HER. 

4 Comments

  1. Kari Lyngstad

    For how many persons is the recipe for?

    1. Mari Hult

      2 🙂

  2. Det blir mye mat til 2 personer Mari! Bra oppskrift og gode krydder. Jeg var usikker på om 200 g linser var tørre eller kokte – fint om du presiserer at det er tørre linser. Bytta ut et eple med noe pastinakk, og det ble kjempegodt.

    1. Mari Hult

      Det er alltid tørka om det ikke står spesifisert noe 🙂 Så lurt å ha i pastinakk – det må jeg prøve selv!

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *