

Asiatisk gulrotsalat
Lettvint – men nydelig – gulrottrett med masse smak i.
Gulroten er en smule undervurdert, spør du meg. Kanskje ihjelkokte søndagsgulrøtter eller grønnsaksblanding fra frysedisk har litt av skylden, for det er ikke så ofte vi tør å la den ta hovedrollen. Men her har vi gjort det. Med masse smaker fra Asia så blir dette en aldri så liten fest, og retten smaker godt som tilbehør til det meste av asiatisk mat. Vel bekomme!
Ingredienser:
- 6 gulrøtter
- 2 centimeter ingefær
- 2 spiseskjeer ristet sesamolje
- 3 spiseskjeer soyasaus
- 1 spiseskje lønnesirup
- 1 appelsin
- Sesamfrø
Framgangsmåte:
Skjær gulrøttene i tynne, tynne strimler. Bruk en spiralizer eller mandolin om du har, da blir de som nudler i fasong.
Riv ingefær.
Varm opp oljen til medium varme i en stekepanne. Ha i gulrøttene og stek de i noen minutter. Vend på de underveis slik at de blir stekt jevnt. Rør inn ingefær.
Bland sammen soyasaus, lønnesirup og saft fra appelsinen og hell i. La det surre et par minutter til. Dryss sesamfrø over og server varmt.