

Søt kinesisk soyadressing
Kremet dip som passer supert til alt fra våruller og dumplings til falafel og taco.
Dette er en litt snodig oppskrift, men alle som har prøvd den er veldig fornøyde. Det er nesten bare å prøve selv! Den er både søt, bitter og salt, og får enorm fylde i smaken med ingefær, hvitløk og sesamolje. En veldig fin dressing å ha i repetoaret.
Ingredienser:
- 2 desiliter cashewnøtter
- 1 vårløk
- 2 centimeter ingefær
- 0,5 kinesisk hvitløk
- 3 spiseskjeer riseddik
- 2 spiseskjeer soyasaus
- 1 spiseskje ristet sesamolje
- 2 spiseskjeer lønnesirup
- Evt bittelitt chilisaus
- Salt og pepper
- Eventuelt litt vann
Framgangsmåte:
Bløtlegg nøttene i noen timer før bruk.
Rens og grovhakk vårløk, ingefær og hvitløk.
Ha nøtter, vårløk, ingefær, hvitløk, riseddik, soyasaus, sesamolje, lønnesirup og eventuelt litt chilisaus i en food processor. Kjør til du har en helt jevn saus. Smak til med salt og pepper.
Blir sausen for tykk kan du spe med noen spiseskjeer kaldt vann.

Advert
Advert