veganske gresskarpannekaker oppskrift

Pumpkin spice pancakes

Gresskarpannekaker med masse varmende krydderier – kjempeherlig høstmat. 

I disse pannekakene bruker vi linfrø og gresskarpuré som bindemiddel, og det fungerer utmerket! Pannekakene er søte og gode, og passer herlig med en kopp chaite på kvelden.

Gresskarpuré kan du lage selv eller kjøpe i godt assorterte dagligvarebutikker.

HJEMMELAGET GRESSKARPURE: Kan brukes til blant annet pannekaker.
HJEMMELAGET GRESSKARPURE: Kan brukes til blant annet pannekaker.

Ingredienser: 

  • 0,5 desiliter linfrø
  • 1,5 desiliter vann
  • 2 desiliter gresskarpuré
  • 0,5 desiliter rapsolje (eller annen nøytral olje)
  • 4 spiseskjeer lønnesirup (eller sukker)
  • 1 spiseskje kanel
  • 2 teskjeer ingefær
  • 0,5 teskje nellik
  • 0,5 teskje muskatnøtt
  • Litt salt
  • 3 desiliter hvetemel
  • 2-3 desiliter soyamelk
  • Olje til steking
  • Sukker og kanel til servering

Framgangsmåte: 

Knus linfrøene i en kaffekverner eller tilsvarende. Rør de sammen med vannet i en bolle, etter en kort stund tykner det. Visp inn gresskarpuré, olje, lønnesirup, kanel, ingefær, nellik, muskatnøtt og salt. Visp til det er helt jevnt.

Rør inn hvetemelet, visp deretter inn soyamelk til du har ønske tykkelse på røren.

Varm opp oljen til medium/høy varme i en stekepanne og stek pannekaker gylne på hver side.

Server varme, lune eller kalde med sukker og kanel på (eller annet fyll).

pumpkin spice pancakes1

FLERE OPPSKRIFTER MED GRESSKAR FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *