vegansk søtpotetsuppe oppskrift

Indisk søtpotetsuppe

Nyyydelig indisk suppe med eple, mais og søtpotet – supert på kalde høstdager. 

Eple og søtpotet går fantastisk sammen! Det syrlige i eplet og det søte i søtpoteten er en utrolig smakfull kombinasjon, og tilsatt litt indiske krydderier så blir dette en luksussuppe.

Ingredienser: 

  • 1 mellomstor/stor søtpotet eller to små
  • 1 stort eple eller to små
  • 2 sjalottløk
  • 2 spiseskjeer olje til steking
  • 1 teskje spisskummen
  • 1 teskje karripulver (av bra kvalitet. Jeg kjøper fra en vietnamesisk matbutikk)
  • 1 teskje garam masala
  • Salt og pepper
  • 1 boks hermetisk mais
  • 1 boks kokosmelk
  • 3 desiliter grønnsakskraft eller vann med buljongpulver
  • Koriander og eventuelt chili til servering

Framgangsmåte: 

Skrell søtpoteten(e) og skjær i terninger. Størrelsen er ikke så viktig, men små terninger blir ferdige fortere enn store.

Skjær eplet i terninger, kast de harde kjernene. Finhakk sjalottløk.

Varm opp oljen til medium varme i en gryte. Ha i spisskummen, karripulver og garam masala, fres det i et lite minutt. Tilsett løk og stek til den er blank. Ha i søtpotet og eple, litt salt og pepper, la det surre videre. Hell laken av maisen, ha maisen i gryten.

Vend det hele sammen og hell på kokosmelk og grønnsakskraft (eller vann med buljongpulver) og la det koke opp.

Ha på lokk og la suppen småkoke til søtpotetbitene er møre. Det kommer litt an på størrelsen her, men beregn cirka 15 minutter.

Kjør suppen jevn i en food processor, blender eller med en stavmikser. Smak eventuelt til med litt mer salt, pepper og garam masala.

Grovhakk koriander og ha i rett før servering.

FLERE OPPSKRIFTER MED SØTPOTET FINNER DU HER. 

Indisk søtpotetsuppe1

4 Comments

  1. Hvor mye i ml tenker du at 1 boks kokosmelk er?

    1. Mari Hult

      Er det 4 dl de pleier å være? En sånn vanlig hermetikkboks 🙂

  2. Sara sørby

    Hvor mange porsjoner er denne oppskriften ment for? Hilsen amatørkokk

    1. Mari Hult

      Godt spørsmål 🙂 Den er beregnet til to porsjoner – det er de fleste oppskriftene på bloggen. Skal bli bedre å skrive de på.

Leave a Reply to Sara sørby Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *