

Nudelsalat
En fest av en salat med rødkål, vårløk, spinat og koriander i en herlig asiatisk dressing.
Dette er ikke mindre enn en fabelaktig nudelsalat! Oppskriften er stjålet heftig inspirert av en av mine favorittblogger, nemlig Mat på bordet. Salaten er egentlig beregnet som en tilbehørssalat, da metter den lett både seks, åtte og ti personer. Jeg har prøvd denne med falafel og hummus til, det smakte veldig bra. Den duger også veldig bra med marinerte og stekte soyamedaljonger, for eksempel Manchurian-varianten.
Serverer du salaten til hovedrett ville jeg hatt i litt grovhakka peanøtter på toppen, eventuelt blandt inn noen kikerter. Da holder den også godt til fire sultne personer.
Ingredienser til seks porsjoner:
- 250 gram risnudler
- 0,5 rødkål
- 4 gulrøtter
- 2 paprika
- 3 vårløk
- 100 gram spinat
- Noen kvaster koriander
- 1 kinesisk hvitløk
- 2 centimeter ingefær
- 0,5 desiliter soyasaus
- 2 spiseskjeer ristet sesamolje
- 1 desiliter riseddik
- 2 spiseskjeer sukker
- Sesamfrø
Framgangsmåte:
Kok nudlene etter anvisning på pakken. Hell av vannet og hell på masse kaldt vann slik at nudlene kjøles ned.
Skjær rødkål, gulrøtter og paprika i tynne strimler. Skjær vårløk i ringer og grovhakk spinat og koriander.
Bland sammen nudler, rødkål, gulrøtter, paprika, vårløk, spinat og koriander i en bolle.
Riv hvitløk og ingefær. Ha i en liten bolle og bland inn soyasaus, sesamolje, riseddik og sukker. Hell over salaten.
Topp med sesamfrø og eventuelt mer koriander. Om du foretrekker det kan du riste frøene i en tørr stekepanne på forhånd.
