vegansk nutella oppskrift

Vegansk “Nutella”

Nesten rått smørepålegg (ja, det kan faktisk gjøres helt rått) som du kan spise med skikkelig god samvittighet. Supert på pannekaker!

Hvem elsker vel ikke pannekaker med Nutella?

vegansk nutella2

Ingredienser:

 • 300 gram hasselnøtter
 • 2 spiseskjeer lønnesirup eller annen søtning (og eventuelt litt mer)
 • 4 spiseskjeer kakaopulver (gjerne rått)
 • 1 desiliter mandelmelk, hasselnøttmelk eller soyamelk
 • Bittelitt havsalt

Framgangsmåte:

Ha nøttene i en food processor og kjør de lenge, lenge, og ekstra lenge, til du får tyktflytende nøttesmør. Tilsett lønnesirup og kakaopulver, kjør det jevnt. Hell i melken mens food processoren går, til du får kremet konsistens. Smak eventuelt til med mer søtning og litt salt.

Servér med en gang, eller oppbevar i lukket boks i kjøleskap (holder seg minst noen uker).

vegansk nutella1

FLERE OPPSKRIFTER PÅ HJEMMELAGET NØTTESMØR FINNER DU HER. 

3 Comments

 1. DET ser godt ut! Det skal jeg lage en dag. Men: Jeg føler at jeg bare må legge til at det finnes ikke rå sjokolade. Det er umulig. Kakaobønner kan ikke bli til sjokolade av noe slag uten å varmes først. Uten at det er noe problem for min del 🙂

 2. Hei Mari! Jeg vil begynne med å rose deg for bloggen og boka di, som brukes flittig i kollektivet jeg bor i. Jeg lurer på om man kan lage dette med andre nøtter? Har dessverre allergi mot hasselnøtter, men dette ser sååååå godt ut at jeg dør!

  1. Mari Hult

   Jepp, alle nøtter blir det “smør” av, du får bare ikke akkurat nutellasmaken. Men godt blir det med f.eks mandler eller peanøtter.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *