vegansk tapenade popskrift

Grønn tapenade

Herlig på kjeks, brødskiven og knekkebrød. 

Tapenade er litt luksus-pålegg som vi gjerne smører på crostinien om det skal være fint. Den lages vanligvis med sorte oliven, men på grunn av dårlig planlegging ble dagens variant med grønne. Men – det funket! Veldig godt faktisk! Smak gjerne til med ekstra hvitløk om du liker det.

Ingredienser:

  • 2,5 desiliter grønne oliven (men sorte funker minst like godt)
  • 1 spiseskje kapers (kan sløyfes)
  • 2 hvitløksfedd
  • 2 spiseskjeer olivenolje
  • 1 teskje sitronsaft
  • Pepper

Framgangsmåte:

Fjern steinene fra olivenene. Ha fruktkjøttet, kapers, hvitløk, olje og sitronsaft i en food processor og kjør det kjapt. Det skal kun grovhakkes. Smak til med pepper.

tapenade1

FLERE OPPSKRIFTER MED OLIVEN FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *