

Brokkolisalat a la Ottolenghi
Nydelig salat med brokkoli, mandler, hvitløk, chili og sitron fra legendariske Yotam Ottolenghi.
Kjøtteter, veganer eller vegetarianer.. Er du i London må du uansett få med deg minst én av restaurantene til Yotam Ottolenghi (og vær så snill å ta meg med!). Og er du der ikke, så skriver han jevnt og trutt om (blant annet) vegetarmat i The Guardian. Mannen er et kulinarisk geni, og jeg elsker hvordan han setter sammen grønnsaker, frukt og nøtter på en ukomplisert måte som allikevel alltid smaker fantastisk.
Her er det brokkolisalaten hans vi skal bryne oss på, dette er en av mine favoritter. Vel bekomme!
Ingredienser:
- 100 gram mandler
- 2 brokkoli
- 2 hvitløksfedd
- 2 rød chili
- 1 sitron
- Olje til steking
- Salt og pepper
Framgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 200 grader. Kle et stekebrett med bakepapir.
Skjær mandlene i skiver (evt grovhakk de i en food processor). Fordel de utover stekebrettet og bak i 5-6 minutter til de begynner å bli gylne (og det lukter godt).
Skjær brokkoli i buketter. Skrell stilken og skjær den i mindre biter. Skjær hvitløk og chili i veldig tynne skiver/ringer. Skrell sitronen og skjær den i tynne skiver.
Kok opp godt med vann i en gryte. Kok brokkolien i to minutter (den skal ikke bli gjennomkokt). Sil av vannet og ha massevis av kaldt vann på, slik at brokkolien kjøles ned igjen raskt. Tørk deretter brokkolien med et rent kjøkkenhåndkle eller litt papir.
Varm opp olje til høy varme i en stekepanne. Ha i hvitløk og chili, stek til hvitløken blir lysebrun.
Bland sammen mandler, brokkoli, hvitløk, chili og sitronskiver. Smak til med salt og pepper og anrett på et serveringsfat.

Hei! Denne vil jeg lage 🙂 Hvor mange porsjoner er oppskriften beregnet til? Er det middag til to? Eller fire?
To som hovedrett, fire som tilbehør 🙂