vegansk gresskarsuppe oppskrift

Gresskarsuppe rett fra hjertet

Nydelig suppe med grønn curry (og rød chili), klar på under 25 minutter.

Jeg er helt latterlig svak for vennene mine. “Den dysfunksjonelle storfamilien på Storhaug, Våland og Vestre Platå” om du vil, en samling nydelige mennesker som jeg aldri blir lei av. Jeg elsker å bruke en hel helg på å planlegge og forberede søndagsmiddag (samt bruke de ti siste minuttene på panikkvasking), og mine lykkeligste øyeblikk er når de er mette og fornøyde rundt middagsbordet hjemme hos meg. De er så varme og gode. Er det lenge siden sist har vi mer å snakke om, er det kort siden sist er det flott at vi kan møtes ofte.

Denne dagen hadde vi sponset middag. Santa Maria hadde sendt meg en pakke godsaker i posten, for å se om noe dugde til veganmat. Sponsede oppdrag tar ingen blogger lett på, så jeg spurte de tre mannlige prakteksemplene om de ville komme og teste et par oppskrifter for meg. Selvfølgelig var jeg sent ute selv (men de sier at det er fordi en er optimist, så jeg har egentlig slått meg til ro med at jeg alltid kommer til å være den seine), og da jeg kom inn hjemme med pakken var det 25 minutter til guttene var invitert. Tenne lys, sette på svisker på anlegget, mate katten, kose med katten, lete i grønnsaksskuffen, snappe katten som sovna i vesken min, skjære opp litt grønnsaker og vips – klokken var syv.

Siden jeg velger mine venner med omhu var ikke en eneste av de tidlig ute, eller på tiden, så jeg rakk å røske sammen to retter i full fart. 25 minutter tok de totalt, og det inkluderer fotografering underveis, både med mobil og kamera (alle som hater å være venn med en matblogger kan rekke opp hånden nå). Jeg sier ikke det er et mirakelprodukt, men jeg sparte lett en halvtime på å bruke den grønne currypasten fra Santa Maria. Seriøst. Jeg sjekket innholdsfortegnelsen og fant ikke en eneste skummel ingrediens, kun de rene råvarene jeg selv bruker når jeg lager currypaste. Så her sparte den meg ikke bare tid på kjøkken, men også tid på å løpe kjøre til internasjonale matvarebutikker for å finne keffirlimeblader, sitrongress og galangal. Hurra!

To bokser kokosmelk lå det også oppi, den ene var økologisk så da var det en selvskreven vinner for min del. Veldig kjekt flere og flere produkter kommer i økologisk variant!

GRØNN CURRY: Gresskarsuppen er lagt med godt med grønn curry, og spicet opp enda litt mer med rød chili.
GRØNN CURRY: Gresskarsuppen er lagt med godt med grønn curry, og spicet opp enda litt mer med rød chili.


Og ja, de likte suppen. Veldig godt. Så godt at alle forsynte seg etter at de “egentlig” var mette, og samtalen gikk inn på hvordan Joey i Friends hadde ekstra store bukser til slike anledninger.

Ingredienser til fire porsjoner: 

 • 1 kinesisk hvitløk
 • 1 sjalottløk
 • 1 rød chili
 • 1 centimeter ingefær (kan sløyfes)
 • 1 flaskegresskar
 • Olje til steking
 • 3 spiseskjeer Santa Maria green curry paste
 • 1 boks kokosmelk
 • 3 desiliter vann med grønnsaksbuljongpulver/-terning
 • Eventuelt litt salt og pepper
 • Eventuelt chili og olivenolje til servering

Framgangsmåte: 

Finhakk hvitløk, sjalottløk, chili og ingefær. Skjær skallet av gresskaret. Del innmaten i to på langs og fjern kjernene. Resten skjærer du i terninger.

Varm opp litt olje til medium/høy varme i en gryte. Ha i hvitløk, sjalottløk, chili, ingefær og currypaste og la det frese i noen minutter mens du rører litt. Vend deretter i gresskarbitene før du helle på kokosmelk og vann med buljongpulver. La det hele koke opp, ha på lokk, skru ned varmen og la det koke til gresskaret er mørt, dette tar cirka 10 minutter (kommer litt an på størrelsen på terningene).

Kjør suppen jevn med en stavmikser eller i en food processor eller blender (pass på at du ikke brenner deg). Smak eventuelt til med litt salt og pepper.

Servér suppen rykende varm, gjerne med litt chili og olivenolje på toppen.

Gresskarsuppe rett fra hjertet1

FLERE THAILANDSKE OPPSKRIFTER FINNER DU HER. 

3 Comments

 1. Hvor mye gram gresskar er det i en flaskegresskar?

  1. Mari Hult

   Jeg aner ikke! Kommer litt an på størrelsen.

 2. Da er det vanskelig å vite om man bruker nok gresskar :(. Tror jeg brukte for lite, men skal prøve igjen. Takk takk

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *