

Grønnkålfest!
10 oppskrifter med høstens mest fantastiske grønnsak!
Det føles veldig hippieveganer å si det, men herlighet for en utrolig råvare grønnkålen er! Så sunn. Så proppfull av næring. Så anvendelig. Og så utrolig god.
Grønnkål inneholder store mengder kostfiber, vitamin A (i form av betakaroten), vitamin E, vitamin B6, B-vitaminet folat og vitamin C. Visste du at 100 gram grønnkål inneholder mer kalsium enn én desiliter kumelk?

Jeg pleier å kjøpe svære grener med grønnkål på torget i Stavanger, det er billigst og best (rett fra bonden). Da får jeg veldig mye grønnkål for pengene, så cirka halvparten lager jeg chips av, resten skjærer jeg opp og bruker i ulike middagsretter. Restene blir det smoothie og juice av. Du kan liksom ikke tape med grønnkål. Nå for tiden har de aller fleste dagligvarebutikker hele blader eller oppskårne blader i grønnsaksdisken, og du får tak i den året rundt.
Her er mine favoritter. Har jeg glemt noen så legg gjerne igjen en kommentar i kommentarfeltet under!
Seriøst, ikke tenk “hippieveganermat” her (om du ikke syns det høres fristende ut. Da er det lov)! Dette er utrolig, utrolig godt, og det er en grunn til at raw food-restaurantene selger små poser til blodpris. Dette er good stuff.

Alt det som er godt i én og samme panne! Sånn cirka. Denne slår skikkelig an på frokostbordet.

Kremet brokkolisuppe med grønnkål og valnøtter
FOR en suppe! Kremet og kjempegod, med knasende grønnkål og valnøtter på toppen.

Jeg elsker potetsuppe, og lager det vanligvis med bare vårløk eller purreløk. Men grønnkål i tillegg… det blir jo enda bedre! Denne er skikkelig fyldig og mettende, passer supert på kalde høst- og vinterdager.

Hva hvis du tar masse godsaker oppi suppen, og topper det hele med sprøstekt grønnkål? Det MÅ jo bli godt.

Brokkoli, grønnkål og pinjekjerner. Hvilken kombinasjon! Denne fungerer til lunsj, som tilbehør til middag, på buffet, til kveldsmat… Ja nesten alltid faktisk.

En veldig enkel pastarett med masse smak i. Oppskriften inspirert av londonbaserte “Eat like a girl“.

Dette er også pasta og grønnkål, men utenom det er oppskriften veldig ulik den forrige. Her er det mykt og kremet som gjelder.

Resultatet av at jeg lager alt det jeg synes er best på kjøkken, uten å tenke for mye på at det skal passe sammen…

Til slutt noe i glasset… grønnkål er virkelig supert i både smoothies og juice med både god næring og god smak (og ikke minst litt kul farge).

Til inspirasjon
🙂