vegansk sjokoladeterte oppskrift

Sjokoladeterte med bringebær

Nesten rå – glutenfri – soyafri – laktosefri – eggfri. 

Ingredienser:

  • 0,5 desiliter kokosolje + litt ekstra til å smøre formen
  • 4 desiliter nøtter
  • 0,5 desiliter kakaopulver
  • 1 spiseskje lønnesirup (eller annen sirup)
  • 2 bokser kokosmelk
  • 300 gram melkefri sjokolade
  • Eventuelt en spiseskje bringebærsyltetøy
  • Friske bringebær

Framgangsmåte:

Finn fram en stor terteform (eventuelt fire små). Gni inn med kokosolje.

Kjør resten av kokosoljen, nøtter, kakaopulver og lønnesirup jevnt i en food processor.

Trykk ut som bunn i terteformen(e).

Pass på at kokosmelken står kaldt fram til bruk. Åpne boksene og grav fram den harde kokoskremen som ligger øverst i boksen. Ha den i en kjøkkenmaskin med visp.

Smelt sjokoladen i vannbad å ha i, kjør til du har en helt jevn krem. Ha eventuelt i en spiseskje bringebærsyltetøy og, og du kan smake til med litt sukker om du foretrekker det.

Fordel fyllet i terteformen(e), topp med friske bringerbær.

Avkjøl fram til servering.

matkurs4

FLERE VEGANSKE TERTEOPPSKRIFTER FINNER DU HER. 

3 Comments

  1. Ser lekkert ut, men det står ikke noe om sjokolade i ingredienslisten??

    1. Mari Hult

      OI, takk for at du følger med! Fikset nå 🙂 Det skal være 300 gram.

      1. Fabelaktig! 🙂 Jeg må lagre denne oppskriften og prøve en gang, høres/ser nydelig ut!

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *