

Sjokoladeterte med bringebær
Nesten rå – glutenfri – soyafri – laktosefri – eggfri.
Ingredienser:
- 0,5 desiliter kokosolje + litt ekstra til å smøre formen
- 4 desiliter nøtter
- 0,5 desiliter kakaopulver
- 1 spiseskje lønnesirup (eller annen sirup)
- 2 bokser kokosmelk
- 300 gram melkefri sjokolade
- Eventuelt en spiseskje bringebærsyltetøy
- Friske bringebær
Framgangsmåte:
Finn fram en stor terteform (eventuelt fire små). Gni inn med kokosolje.
Kjør resten av kokosoljen, nøtter, kakaopulver og lønnesirup jevnt i en food processor.
Trykk ut som bunn i terteformen(e).
Pass på at kokosmelken står kaldt fram til bruk. Åpne boksene og grav fram den harde kokoskremen som ligger øverst i boksen. Ha den i en kjøkkenmaskin med visp.
Smelt sjokoladen i vannbad å ha i, kjør til du har en helt jevn krem. Ha eventuelt i en spiseskje bringebærsyltetøy og, og du kan smake til med litt sukker om du foretrekker det.
Fordel fyllet i terteformen(e), topp med friske bringerbær.
Avkjøl fram til servering.

Advert
Advert
Ser lekkert ut, men det står ikke noe om sjokolade i ingredienslisten??
OI, takk for at du følger med! Fikset nå 🙂 Det skal være 300 gram.
Fabelaktig! 🙂 Jeg må lagre denne oppskriften og prøve en gang, høres/ser nydelig ut!