vegansk omelett uten egg oppskrift

Kikertomelett med tomatsalsa

Omelett helt uten egg – men minst like godt!

Se her – en vegansk omelett helt uten egg, melk, soya og gluten! Denne er kjempegod både til frokost, brunsj og middag, og du kan variere grønnsakene etter hva du har hjemme.

Ingredienser:

  • 3 dl vann
  • 3 dl kikertmel
  • 1 teskje gurkemeie
  • 1 teskje løkpulver
  • 1 teskje hvitløkspulver
  • 1,5 teskjeer salt
  • 100 gram spinat
  • 4-5 aromasopp
  • 10 kirsebærtomater
  • Olje til steking
  • Eventuelt toastbrød (ikke glutenfritt) til servering

Salsa:

  • 3 tomater
  • 0,5 grønn chili
  • 0,5 kinesisk hvitløk
  • 1 sjalottløk
  • Noen kvaster koriander
  • 3 spiseskjeer lys eddik
  • 2 teskjeer sukker
  • 1 teskje salt

Framgangsmåte:

Visp sammen vann, kikertmel, gurkemeie, løkpulver, hvitløkspulver og salt i en bolle.

Grovhakk spinat, skjær aromasopp i terninger. Del tomatene i to på midten.

Varm opp litt olje i en stekepanne. Stek grønnsakene til soppen begynner å bli gyllen. Legg til sides.

Varm eventuelt opp litt mer olje i pannen og hell i en fjerdedel av røren. Når omeletten stivner på toppen snur du den, legger på grønnsaker, og steker videre til den stivner på den andre siden også.

Gjenta med resten av omelettrøren og grønnsakene, det skal være nok til fire omeletter her.

Server omelettene rykende varme med toast og salsa (oppskrift under).

vegansk omelett1

Salsa:

Skjær tomatene i fire, kast det harde stilkfestet. Skjær chili i ringer. Rens og grovhakk hvitløk og sjalottløk. Grovhakk koriander.

Ha alle ingrediensene i en liten gryte og la det koke opp. Ha på lokk, skru ned varmen og la det småkoke cirka en time til sausen tykner.

Smak gjerne til med ekstra salt og sukker.

FLERE VEGANSKE OMELETTOPPSKRIFTER FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *